Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Δημήτρης Λιγνάδης: Νέα δεδομένα από την τρίτη μήνυση – Έρευνα και για άλλους πρωταγωνιστές

Δημήτρης Λιγνάδης

Περιγραφές σοκ από ένα ακόμα άτομο για βιασμό από τον Δημήτρη Λιγνάδη. Απορρίπτει τα πάντα η υπεράσπιση του γνωστού ηθοποιού – σκηνοθέτη. Φάκελοι του ΣΕΗ στην δικαιοσύνη που «καίνε» και άλλους ηθοποιούς του θεάτρου.

Νέα δεδομένα δημιουργεί η τρίτη μήνυση που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος, του ήδη προφυλακισμένου, ηθοποιού και σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη.

Πρόκειται για μια ακόμα μήνυση που αφορά το αδίκημα του βιασμού με χρόνο τέλεσης το 2018, η οποία δεν έχει υποπέσει σε παραγραφή.

Αυτή τη φορά το αδίκημα φέρεται να τελέστηκε σε βάρος ενηλίκου, στο σπίτι του ηθοποιού – σκηνοθέτη στο Μεταξουργείο, κατά τη δεύτερη συνάντηση τους.

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας δόθηκε εντολή για τη διενέργεια της προανάκρισης από την Κρατική Ασφάλεια.

Όταν ολοκληρωθεί η έρευνα των αστυνομικών αρχών, οι εισαγγελικές αρχές θα αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν στην άσκηση της ποινικής δίωξης.

Η λεπτομέρεια που προκαλεί αίσθηση

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχει προκαλέσει αίσθηση είναι πως, σύμφωνα με πληροφορίες, και σε αυτήν την περίπτωση περιγράφεται το ίδιο μοτίβο «δράσης» του ηθοποιού σκηνοθέτη με τον Δημήτρη Λιγνάδη να «ψαρεύει» το θύμα στη γειτονιά του, κοντά στην πλατεία του Αγίου Παύλου στο Μεταξουργείο, να του παρουσιάζεται ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης και να τον καλεί μετά από μερικές ημέρες στο σπίτι του, όπου φέρεται να τελέστηκε ο βιασμός. Και σε αυτήν την περίπτωση το φερόμενο θύμα δεν έχει σχέση με το χώρο του θεάτρου.

Στη περίπτωση που οι αρχές προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης η μήνυση θα διαβιβαστεί ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας, η οποία και χειρίζεται την υπόθεση του ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Κούγιας: ο Λιγνάδης δεν έχει βιάσει κανέναν

Άμεση ωστόσο ήταν η αντίδραση του Αλέξη Κούγια ο ο ποιος επεσήμανε πως ο Δημήτρης Λιγνάδης, είναι κατηγορηματικός, ότι δεν έχει βιάσει ποτέ κανέναν και προανήγγειλε την κατάθεση μήνυσης. «Ο κ. Λιγνάδης ήταν και είναι κατηγορηματικός ότι ουδέποτε στη ζωή του έχει βιάσει είτε οιανδήποτε γυναίκα είτε οιονδήποτε άνδρα από αυτούς, με τους οποίους είχε ερωτικές σχέσεις.

click4more: Lockdown: Πότε θα δώσουν αποτέλεσμα τα μέτρα;

Η εντολή που έχω είναι ότι αυτή τη φορά θα αντιμετωπίσουμε τον οιονδήποτε ψευδομηνυτή με μήνυση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφημήσεως και της ψευδούς καταμηνύσεως εις βάρος του κ. Λιγνάδη.

Ελπίζω ότι αυτή τη φορά από πλευράς του Εισαγγελέως που θα διερευνήσει τη μήνυση, θα εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας και σε όλα τα δικονομικά δικαιώματα του μηνυθέντος πριν του ασκήσουν ποινική δίωξη. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους δημοσιογράφους και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης» τόνισε στην ανακοίνωση του ο κ. Κούγιας 

Έρευνα και για άλλους πρωταγωνιστές του θέατρου

Εξελίξεις ωστόσο αναμένονται τις επόμενες ημέρες και στην προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται για άλλους πρωταγωνιστές του θεάτρου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Ήδη, στο «στόχαστρο» των εισαγγελικών άρχω έχει μπει γνωστός ηθοποιός, ο οποίος έχει στρέψει τα «φώτα» πάνω του λόγω των καταγγελιών που υπήρξαν για συμπεριφορές που προσέβαλαν τη γενετήσια ελευθερία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους φακέλους που παραδόθηκαν από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, υπάρχουν τουλάχιστον δυο καταγγελίες που στοιχειοθετούν κακουργηματικές πράξεις. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, σε πρώτο στάδιο αναμένεται να κληθούν τα πρόσωπα που έχουν προβεί στις καταγγελίες,πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να τις επιβεβαιώσουν και πιθανότατα κι άλλοι μάρτυρες που μπορούν να εισφέρουν στοιχεία στο πλαίσιο της εισαγγελικής ερευνας.

Τελικό στάδιο,πιθανότατα,θα είναι η κλήση του ίδιου του ηθοποιού προκειμένου α δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου.

Σήμερα,στο μεταξύ,αναμένεται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και η κρίση των εισαγγελικών αρχών, εάν δηλαδή θα ασκηθεί ποινική δίωξη ή η υπόθεση θα τεθεί στο αρχείο, για τη μήνυση που έχει καταθέσει ο Δημήτρης Άνθης σε βάρος γνωστού ηθοποιού, κατηγορώντας τον για βιασμό το 2006, όταν και οι δύο ήταν 22 ετών.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις