Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Διώξεις σε στελέχη της ΕΥΠ για πλαστές αποδείξεις πληρωμής… δημοσιογράφων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το δρόμο για τις δικαστικές αίθουσες θα πάρει οσονούπω, η υπόθεση με τις πλαστές αποδείξεις της ΕΥΠ δήθεν για αμοιβές δημοσιογράφων λόγο… «υπηρεσιών» που προσέφεραν στην Μυστική Υπηρεσία !!!

Πρόκειται για μια υπόθεση σκοτεινή με σπίλωση προσωπικότητας δυο συγκεκριμένων δημοσιογράφων, καθώς όταν οι δυο, από τις συνολικά 14 πλαστογραφημένες αποδείξεις, είχαν δει το φως τις δημοσιότητας, το ημερολόγιο έδειχνε Απρίλιο του 2012. Λίγες ημέρες δηλαδή πριν τις εκλογές, την στιγμή μάλιστα που ο ένας από τους δημοσιογράφους, ήταν υποψήφιος κόμματος στην Ήπειρο.

Η υπόθεση αυτή είχε φτάσει στην Δικαιοσύνη και με προτροπή τις Ένωσης Συντακτών και πλέον οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών που χειρίστηκε αυτή την υπόθεση, ο κ. Δ. Γκύζης, έχει ήδη ασκήσει ποινικές Διώξεις σε 14 άτομα, στελέχη τις ΕΥΠ και «συνεργαζόμενους» ιδιώτες, με τις κατηγορίες τις πλαστογραφίας και τις εκβίασης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν όπως αποκάλυψε και το «Βήμα.gr» πως η πολύμηνη εισαγγελική έρευνα έφερε στο φως ένα ολόκληρο δίκτυο που λειτουργούσε σιωπηρά μέσα στους κόλπους της ΕΥΠ. Ένα «παραμάγαζο» δηλαδή, το οποίο για άγνωστους μέχρι στιγμής σκοπούς, είχε στήσει μια ολόκληρη «βιομηχανία» σπίλωσης προσωπικοτήτων κυρίως ανθρώπων των ΜΜΕ, για λόγους που ακόμα διερευνώνται.

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η ομάδα των δεκατεσσάρων είχε στήσει ένα υπέρ σύγχρονο εργαστήριο πλαστογραφίας σε διαμέρισμα στο Χαλάνδρι, προκειμένου να πλαστογραφούνται οι αποδείξεις, τα παραστατικά και κυρίως οι υπογραφές συγκεκριμένων προσώπων που εργάζονται στην ΕΥΠ.

Στο μεταξύ, την ίδια εποχή φτάνει στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών ένας φάκελος, ανώνυμος, οποίος περιείχε άλλες 12 αποδείξεις με υποτιθέμενες αμοιβές δημοσιογράφων που είχαν προσφέρει «υπηρεσίες» στην ΕΥΠ. Το τότε προεδρείο της ΕΣΗΕΑ- Τρίμης, Αντωνιάδου- είχε στείλει ολόκληρο το φάκελο στην Δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η έρευνα.

Τέλος, κεντρικό ρόλο στο «κλιμάκιο» των «πλαστογράφων πρακτόρων», φέρεται να παίζει ένας πρώην Συνδικαλιστής τις ΕΥΠ, οποίος κατά το παρελθόν είχε κατηγορηθεί για κατασκοπεία-η υπόθεση εκκρεμεί στα δικαστήρια-καθώς είχε βρεθεί να κρατά απόρρητα μυστικά τις υπηρεσίας, κλειδωμένα στο συρτάρι του.

Ο ίδιος εκείνη την εποχή είχε υποστηρίξει πως είχε πέσει θύμα πλεκτάνης από αντίπαλο συνδικαλιστικό στρατόπεδο !!!

Διαβάστε επίσης:

Ηλεία: Εφιάλτης στα γεράματα – ”Δεν έχουμε ούτε να αγοράσουμε ψωμί με το χτύπημα των ληστών”!

Θεσσαλονίκη: Ο διαρρήκτης τηλεφώνησε στα θύματά του, για να ζητήσει λύτρα!

Εύβοια: Ο διαρρήκτης πήδηξε από τον πρώτο όροφο για να γλιτώσει από τον ιδιοκτήτη!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε