Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Δίπλωμα οδήγησης: Αδιανόητες αποκαλύψεις για την δράση του παράνομου κυκλώματος!

δίπλωμα οδήγησης
Φωτογραφίες από: Intime

Έδινες 2.000 ευρώ για δίπλωμα οδήγησης; Το έπαιρνες… στο σπίτι σου, χωρίς καν να δώσεις εξετάσεις οδήγησης ή σήματα.
Πώς ξετύλιξαν οι Αρχές το κουβάρι του άκρως επικίνδυνου κυκλώματος που έβγαζε διπλώματα… αβέρτα.
Ήταν και “κιμπάρηδες” αφού μαζί με το δίπλωμα αυτοκινήτου, έδιναν… δώρο και δίπλωμα μηχανής, ακόμη κι αν δεν ήξερες ούτε ποδήλατο.
Ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς, πολυτελή αυτοκίνητα και “μεγάλη ζωή” οι παράγοντες που “έκαψαν” τα μέλη της σπείρας.

Δίπλωμα οδήγησης στο σπίτι… αβάδιστα και αβίαστα, έστελναν σε πολίτες που διέθεταν “βαρύ” πορτοφόλι να πληρώσουν, υπάλληλοι παραρτήματος της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και δυο σχολές οδηγών στα Νότια προάστια της Αττικής, οι οποίοι στην κυριολεξία είχαν… θησαυρίσει από την φάμπρικα “μαϊμού” διπλωμάτων.

Το μεγάλο κύκλωμα για το δίπλωμα οδήγησης εξαρθρώθηκε έπειτα από ενδελεχείς έρευνες που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, οι “Αδιάφθοροι” της ΕΛ.ΑΣ. δηλαδή, συλλαμβάνοντας διευθυντή παραρτήματος της Περιφέρειας Αττικής (Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών), 6 υπαλλήλους της ίδιας Υπηρεσίας, αλλά και δυο ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης, οι οποίοι φέρεται να συμμετείχαν στο κύκλωμα.

Πώς “ξετρύπωσαν” το κύκλωμα με το δίπλωμα οδήγησης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, καθώς οι έρευνες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων είναι ακόμα σε πλήρη εξέλιξη, το κύκλωμα είχε εκδώσει δεκάδες άδειες οδήγησης για αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, ακόμα και επαγγελματικά, χωρίς ποτέ ο εξεταζόμενος να εμφανιστεί στις εξετάσεις, είτε στα σήματα, είτε στην οδήγηση.

Δηλαδή, ο… πελάτης πλήρωνε ένα ποσό της τάξεως των 2.000 ευρώ και το δίπλωμα του έρχονταν απευθείας στο σπίτι!

Χωρίς ποτέ ο ίδιος να κάνει μαθήματα οδήγησης, να δώσει σήματα, ή να οδηγήσει με εξεταστές!

Κατά συνέπεια ο πελάτης που είχε “ζεστό χρήμα” να πληρώσει, έπαιρνε το δίπλωμα οδήγησης απευθείας στο σπίτι του, έβγαινε στο δρόμο και… όποιον πάρει ο χάρος, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός. Και έπειτα επικρατεί το ερώτημα στην Ελληνική κοινωνία γιατί η Ελλάδα είναι στις πρώτες θέσεις των κρατών τις Ε.Ε. με τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα.

δίπλωμα οδήγησης δίπλωμα οδήγησης

Το χρήμα… σε κρύπτες και η ζωή… μεγάλη!

Μάλιστα, εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι κατά την διάρκεια των ερευνών, οι “Αδιάφθοροι” της ΕΛ.ΑΣ ανακάλυψαν συνολικά 80.000 ευρώ σε μετρητά, μέσα σε κρύπτες και συγκεκριμένα τις 12.000 ευρώ τις ανακάλυψαν σε ειδική κρύπτη στο γραφείο του διευθυντή που προαναφέραμε, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα ανακαλύφθηκαν σε σπίτια και σχολές οδηγών των ανθρώπων που συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για την συμμετοχή τους στην “φάμπρικα” έκδοσης “μαϊμού” διπλωμάτων.

Η έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων ξεκίνησε λόγω της μεγάλης ζωής που έκαναν συγκεκριμένοι υπάλληλοι στο παράρτημα του Υπουργείου Μεταφορών στο Νότιο τομέα. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, ορισμένοι από τους υπαλλήλους τις ίδιας υπηρεσίας έκαναν συχνά ταξίδια στο εξωτερικό και μάλιστα σε εξωτικά μέρη του κόσμου, δαπανώντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ, επιδεικνύοντας μάλιστα την χλιδάτη ζωή που έκαναν στις διακοπές τους στο εξωτερικό.

Παράλληλα οι ίδιοι υπάλληλοι ανά χρόνο αγόραζαν πολυτελή αυτοκίνητα, τα οποία κόστιζαν πανάκριβα και βέβαια δεν ήταν δυνατόν να δικαιολογηθούν αυτά τα έξοδα από το μισθό ενός δημοσίου υπαλλήλου με τις γνωστές περικοπές που έχουν υποστεί, λόγο της οικονομικής κρίσης.

Από εκεί και έπειτα ξεκινά σταδιακά η έρευνα των “Αδιάφθορων” της ΕΛ.ΑΣ για το κύκλωμα με το δίπλωμα οδήγησης. Μεθοδικά ανακάλυψαν και ουσιαστικά ξήλωσαν μια ολόκληρη “φάμπρικα” έκδοσης “μαϊμού” διπλωμάτων, σε πολίτες που είχαν την οικονομική άνεση να δαπανήσουν τουλάχιστον 2.000 ευρώ, προκειμένου να μην “ταλαιπωρηθούν” με μαθήματα οδήγησης , διάβασμα για τα σήματα και συνάμα τις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης.

Μάλιστα οι κατηγορούμενοι φέρεται να ήταν και… γενναιόδωροι σε όσους πλήρωναν το… διχίλιαρο, δίνοντάς τους μαζί με το δίπλωμα του αυτοκινήτου και δίπλωμα μοτοσυκλέτας και ας μην ήξεραν να κάνουν ούτε πετάλι σε ποδήλατο.

Η έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα, με την σύνταξη σχετικής δικογραφίας και βέβαια με την παραπομπή των κατηγορουμένων στον Εισαγγελέα.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
Φωτογραφίες από: Intime

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις