Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Δολοφονία Αγία Βαρβάρα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 74χρονο

Δολοφονία Αγία Βαρβάρα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 74χρονο

Οι κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας απαγγέλθηκαν σε βάρος 74χρονου, ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγο του στην Αγία Βαρβάρα,το βράδυ της Πέμπτης (03.06.2021).

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του, ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

“Πρόκειται για την κορύφωση μιας οικογενειακής τραγωδίας. Μια πράξη την οποία προφανώς κανείς δεν επικροτεί. Οφείλεται στην έκρηξη του θυμικού μετά από μια έντονη δικαστική διαμάχη, η οποία επέφερε το αποτέλεσμα αυτό. Ο δράστης έχει ήδη μετανιώσει για την πράξη του. Αυθορμήτως παραδόθηκε στις Αρχές και ανέλαβε την ευθύνη της πράξεως του, παραδίδοντας και το όπλο του εγκλήματος”, δήλωσε ο δικηγόρος του, Θεόδωρος Μαντάς. 

Το απόγευμα της Παρασκευής (04.06.2021), ο 74χρονος παρουσιάστηκε με τον δικηγόρο του στο Αστυνομικό Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και παραδόθηκε στις αρχές. Επίσης, παρέδωσε το 32άρι όπλο του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, φέρεται να ομολόγησε ότι «την σκότωσε για οικονομικούς λόγους και μεγάλες οικονομικές διαφορές».

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

“Απογευματινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021, παρουσιάστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και συνελήφθη 75χρονος ημεδαπός για την ανθρωποκτονία της 64χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκε χθες, στην Αγία Βαρβάρα.

Ο 75χρονος ομολόγησε την πράξη του και παρέδωσε στους αστυνομικούς πιστόλι με γεμιστήρα και τρία φυσίγγια.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή”.

Το χρονικό

Ήταν λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ της Πέμπτης (03.06.2021) όταν η ήσυχη γειτονιά κοντά στη συμβολή των οδών Αιόλου και Πραξιτέλους αναστατώθηκε από έναν παράξενο ήχο. Κανείς δεν κατάλαβε στην αρχή πως ήταν πυροβολισμός. Κανείς δεν συνειδητοποίησε τι είχε γίνει ούτε όταν βρέθηκαν έξω από το σπίτι του θύματος και βρήκαν την 64χρονη Ελένη πεσμένη στο έδαφος, μέσα στα αίματα.

Αμέσως κάλεσαν αστυνομία και ασθενοφόρο. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας και εκεί άφησε την τελευταία της πνοή εξαιτίας των τραυμάτων που έφερε στο λαιμό και τον ώμο από όπλο μικρού διαμετρήματος.

Από την αρχή ο θάνατος της αντιμετωπίστηκε ως εγκληματική ενέργεια.

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις