Σάββατο, 22 Ιουν.
34oC Αθήνα

Δολοφονία φαρμακοποιού – Νέα στοιχεία: Το κινητό και η πινακίδα του αυτοκινήτου “έκαψαν” τον δολοφόνο

Δολοφονία φαρμακοποιού – Νέα στοιχεία: Το κινητό και η πινακίδα του αυτοκινήτου “έκαψαν” τον δολοφόνο

– Πως οι αστυνομικοί “είδαν” ότι ο 51χρονος βρισκόταν στο Νέο Ψυχικό την ημέρα της δολοφονίας του φαρμακοποιού
– Ο μάρτυρας – κλειδί στην υπόθεση και το μεγάλο λάθος του δολοφόνου
– Η οικονομική διαφορά έστρεψε την έρευνα από την πρώτη στιγμή στον οικογενειακό φίλο του θύματος
– Στον εισαγγελέα ο δράστης προκειμένου να καταθέσει

Λιγότερες από 20 ημέρες χρειάστηκαν οι αστυνομικοί για να φτάσουν στα ίχνη του δολοφόνου του 57χρονου φαρμακοποιού στο Ψυχικό. Από την πρώτη στιγμή, όπως τώρα αποδεικνύεται, οι έρευνες είχαν στραφεί προς τα… νότια προάστια της Αττικής.

Οι συγγενείς του φαρμακοποιού είχαν ενημερώσει ότι ο 57χρονος είχε οικονομική διαφορά με έναν παλιό φίλο του η οποία είχε προκαλέσει ρήξη στις σχέσεις τους και τους είχε οδηγήσει στα δικαστήρια.

Άρση απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών

Ενεργώντας άμεσα οι έμπειροι αξιωματικοί που ανέλαβαν την υπόθεση ζήτησαν άρση απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών. Η κίνηση αυτή έφερε αποτέλεσμα, καθώς εντοπίστηκε το στίγμα του κινητού του 51χρονου εργολάβου με τον οποίο είχε την οικονομική διαφορά ο φαρμακοποιός στην περιοχή του Ψυχικού. Ως κάτοικος των νοτίων προαστίων της Αττικής ο 51χρονος θα έπρεπε με να δικαιολογήσει την παρουσία του στο Ψυχικό την ημέρα της δολοφονίας.

Η πινακίδα του αυτοκινήτου

Οι αστυνομικοί ωστόσο είχαν στα χέρια τους και μια σημαντική μαρτυρία. Άτομο που βρισκόταν κοντά στο σημείο της δολοφονίας στις 8 Σεπτεμβρίου κατέθεσε ότι είδε να απομακρύνεται ένα αυτοκίνητο μάρκας Opel. Ο μάρτυρας είχε καταφέρει μάλιστα να συγκρατήσει τα στοιχεία της πινακίδας του αυτοκινήτου.

Η πινακίδα οδήγησε ξανά στο ίδιο άτομο. Το αυτοκίνητο ήταν καταχωρημένο στην εταιρεία του 51χρονου εργολάβου.

“Δεμένη” υπόθεση

Οι αστυνομικοί κινήθηκαν μεθοδικά και ουσιαστικά έδεσαν την υπόθεση. Είχαν κίνητρο και φυσική παρουσία στον τόπο της δολοφονίας. Είχαν, ουσιαστικά, τα βασικά στοιχεία για να “δέσουν” την υπόθεση. Ο 51χρονος ομολόγησε. Ήταν το ποσό των 300.000 που είχε δανειστεί και έπρεπε να επιστρέψει από το 2010 στον φαρμακοποιό το οποίο τον οδήγησε στο έγκλημα.

Ο εργολάβος δεν κατάφερε να βρει τα χρήματα όπως είχε υποσχεθεί στον φαρμακοποιό και έτσι τα δανεικά είχαν οδηγήσει τους δυο παλιούς φίλους στα δικαστήρια. Φέτος μετά από μια δικαστική διαμάχη έξι ετών το δικαστήριο έβγαλε απόφαση για κατάσχεση μεγάλου ακινήτου του εργολάβου στα νότια προάστια…

Ο δράστης ισχυρίστηκε, κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του, ότι όταν έχασε το σπίτι του, “θόλωσε” το μυαλό του και ήθελε να εκδικηθεί με κάθε τρόπο το θύμα. Έτσι, βρήκε, από την παράνομη αγορά, ένα 22αρι όπλο και του έστησε ενέδρα θανάτου το πρωί της 8ης Σεπτεμβρίου, την ώρα που ο φαρμακοποιός έβγαινε με το αυτοκίνητό του από το γκαράζ της οικίας του, στο Νέο Ψυχικό.

Ο δράστης οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα προκειμένου να καταθέσει για το φονικό.

Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις