Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Δολοφονία φαρμακοποιού στο Ψυχικό: Γνώριζε το δολοφόνο του – Τι εξετάζει η Αστυνομία

Δολοφονία φαρμακοποιού στο Ψυχικό: Γνώριζε το δολοφόνο του – Τι εξετάζει η Αστυνομία

– Γιατί οι Αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο ο άτυχος φαρμακοποιός να γνώριζε τον δολοφόνο του
– Ποια είναι τα νέα στοιχεία για τη μαφιόζικη δολοφονία στο Ψυχικό το πρωί του Σαββάτου
– Κλειδί της υπόθεσης το κίνητρο του δολοφόνου

Γνώριζε τον δολοφόνο του ο άτυχος φαρμακοποιός. Αυτό το ενδεχόμενο εξετάζουν και μάλιστα με προσοχή οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που έχουν αναλάβει τις έρευνες για την εξιχνίαση της μαφιόζικης δολοφονίας 57χρονου, που σημειώθηκε στην περιοχή του Ν. Ψυχικού, το πρωί του Σαββάτου (08.09.2018).

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, αυτό το ενδεχόμενο το εξετάζουν με σοβαρότητα οι αστυνομικοί, λόγω της κίνησης που έκανε το θύμα λίγο πριν δεχθεί τα πυρά του δολοφόνου.

Σύμφωνα λοιπόν με τις ίδιες πληροφορίες, ο 57χρονος φαρμακοποιός στην θέα του οπλοφόρου δίπλα στο ακινητοποιημένο αυτοκίνητο του, αντί να κάνει κίνηση να προφυλαχθεί, μισάνοιξε το παράθυρο του σαν να θελε να μιλήσει στο δολοφόνο του.

Έκανε δηλαδή μια κίνηση που αν μη τι άλλο έδειχνε πως ίσως γνώριζε τον άνθρωπο που κρατούσε το περίστροφο και μάλιστα προσπάθησε να του μιλήσει, μέχρι βέβαια που δέχθηκε τις σφαίρες στο κεφάλι και το στήθος.

Ποιο ήταν το κίνητρο

Στο μεταξύ, “πέπλο μυστηρίου” καλύπτει όχι μόνο την μαφιόζικη εκτέλεση του φαρμακοποιού και μάλιστα στην εξώπορτα του σπιτιού του, αλλά και το κίνητρο της εκτέλεσης. Ένα στοιχείο δηλαδή που κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντικό για την πορεία των ερευνών.

Ο 57χρονος Βασίλης Φλώρος ήταν ένας άνθρωπος που δεν είχε απασχολήσει για το παραμικρό τις Αρχές, εργατικός και φιλάνθρωπος, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως καθημερινά όταν έκλεινε το φαρμακείο του, μοίραζε στα σπίτια των άπορων πελατών του τα φάρμακα, που οι ίδιοι δεν μπορούσαν να αγοράσουν.

Ωστόσο, στο “μικροσκόπιο” των Αρχών έχουν μπει κάποιες δικαστικές περιπέτειες που είχε το θύμα στην Λακωνία, όσον αφορά στην δημιουργία τουριστικής επιχείρησης σε περιοχή του συγκεκριμένου Νομού, χωρίς όμως να προκύπτει κάποιο σημαντικό στοιχείο.

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόσωπα της οικογένειας του άτυχου φαρμακοποιού έδωσαν στους Αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής κάποιες πληροφορίες για οικονομικές δοσοληψίες του θύματος, που είναι δυνατόν να έχουν προκαλέσει την εντολή για την δολοφονία του, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί- τουλάχιστον μέχρι στιγμής- να έχουν στα χέρια τους την αρχή του “μίτου της Αριάδνης”.

Η εκτέλεση

Ήταν 09:30 το πρωί του Σαββάτου, όταν οι κάτοικοι στην μικρή γειτονιά της οδού Ιωνίας στο Ν. Ψυχικό, πετάχτηκαν έντρομοι στα μπαλκόνια τους, λόγω των απανωτών πυροβολισμών που “έσπασαν” την ηρεμία του Σαββατιάτικου πρωινού.

Παράλληλα λίγα λεπτά μετά τους πυροβολισμούς ακούγονταν οι σπαρακτικές φωνές της κόρης του άτυχου άνδρα, που άρχισε να φωνάζει στην θέα του νεκρού πατέρα της: “…ο μπαμπάς, ο μπαμπάς”.

Ο δράστης είχε στήσει καρτέρι στην ράμπα του γκαράζ στο σπίτι του 57χρονου, περιμένοντας τον να βγει με το αυτοκίνητο του.

Μόλις εμφανίστηκε η μαύρη Μερσέντες του Β. Φλώρου, ο άνδρας άνοιξε αμέσως την πόρτα του οδηγού, αφού λίγα δευτερόλεπτα πριν ο φαρμακοποιός έκανε κίνηση να ανοίξει το τζάμι και άρχισε να εξαπολύει καταιγισμό πυρών με ένα περίστροφο των 32 χιλιοστών.

Σύμφωνα με τις περιγραφές που έδωσαν αυτόπτες μάρτυρες, το ίδιο πρόσωπο την προηγούμενη ημέρα παρακολουθούσε την κατοικία του άτυχου φαρμακοποιού, φορώντας μάλιστα τα ίδια ρούχα. Δηλαδή, παντελόνι βερμούδα, ανοιχτόχρωμη μπλούζα κι ένα καπέλο τύπου τζόκεϊ.

Ο δράστης έφυγε πεζός από το σημείο της δολοφονίας και μάλιστα με ιδιαίτερη ψυχραιμία, ενώ στην συνέχεια επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός του και εξαφανίστηκαν.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις