Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Δολοφονία Γιάννη Μακρή: “Επαγγελματίας ο εκτελεστής του” – Ράκος η Βικτώρια Καρύδα

Δολοφονία Γιάννη Μακρή: “Επαγγελματίας ο εκτελεστής του” – Ράκος η Βικτώρια Καρύδα

Προς την ολοκλήρωση της βαίνει η δίκη για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή τον Οκτώβριο του 2018 έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας, με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας να έχει προγραμματίσει συνεδριάσεις για όλη την εβδομάδα με πιθανότερη ημέρα έκδοσης της απόφασης του την προσεχή Παρασκευή.

Σήμερα, συνεχίστηκε και τελείωσε η κατάθεση του πραγματογνώμονα, βαλλιστικού αναλυτή, Γεώργιου Ραυτογιάννη, στον οποίο υπέβαλαν ερωτήσεις οι δικηγόροι υποστήριξης της κατηγορίας και υπεράσπισης.

Ο πραγματογνώμονας ανέλυσε διεξοδικά στην κατάθεση του όλα τα στοιχεία που κατά την οικογένεια του θύματος είναι επιβαρυντικά για τους δύο κατηγορούμενος ενώ ήταν ξεκάθαρος πως η δολοφονία του επιχειρηματία ήταν έργο επαγγελματία εκτελεστή. «Ο δράστης ξέρει να σκοπεύει. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από βιντεοληπτικό υλικό. Έχουμε οκτώ βολές. Συνήθως κάποια θα ξεφύγει. Σε αυτή την περίπτωση και οι οκτώ βρήκαν στόχο» κατέθεσε ο μάρτυρας στο δικαστήριο.

Στη συνέχεια το δικαστήριο προχώρησε στην ανάγνωση των εγγράφων της δικογραφίας και αμέσως μετά άρχισε η κατάθεση των μαρτύρων υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων.

click4more: «Καθάρματα»! Ξέσπασε η Βικτώρια Καρύδα στην δίκη για την στυγερή δολοφονία του συζύγου της

Η μητέρα των δύο κατηγορουμένων υποστήριξε πως οι γιοι της ήρθαν στην Ελλάδα προκειμένου να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στο χώρο της εστίασης και να ανοίξουν καντίνα όπως είχαν κάνει στο παρελθόν στον Καναδά.

«Με κάλεσε ο γιος μου στο τηλέφωνο και μου είπε ‘’μητέρα με έχουν συλλάβει για ανθρωποκτονία’’. Τον ρώτησα εάν γνώριζε τον άνθρωπο που δολοφονήθηκε και απάντησε αρνητικά. Εκείνο το διάστημα, είχε έρθει στην Ελλάδα για να βρει χώρο να ανοίξει καντίνα. Θέλαμε να έρθουμε στην Ελλάδα γιατί οι άνθρωποι είναι πιο ντόμπροι» ανέφερε στην κατάθεση της.

Η μητέρα των δύο κατηγορουμένων δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από την έδρα για τους λόγους που οι γιοι της έφυγαν από τον Καναδά.

Η ίδια ισχυρίστηκε πως έφυγαν με δική τους πρωτοβουλία με τον πρόεδρο του δικαστηρίου να διαβάζει έγγραφο της Ιντερπόλ σύμφωνα με το οποίο απελάθηκαν διότι είχαν εγκληματική δραστηριότητα.

Η κατάθεση της μητέρας των δύο κατηγορουμένων συνεχίζεται αύριο καθώς σήμερα δεν ολοκληρώθηκε λόγω συναισθηματικής φόρτισης της μάρτυρος.

Παρούσα και σήμερα η χήρα του επιχειρηματία Βικτώρια Καρύδα η οποία ανά διαστήματα, ακούγοντας τις λεπτομέρειες της δολοφονίας του συζύγου της, ξέσπασε σε κλάματα και αποχώρησε για λίγο από τη δικαστική αίθουσα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις