Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Δολοφονία Μπερδέση στη Βάρη: Ταξίδι στο χρόνο και στην… Πάτρα για να βρουν τους δολοφόνους

Δολοφονία Μπερδέση στη Βάρη: Ταξίδι στο χρόνο και στην… Πάτρα για να βρουν τους δολοφόνους

Στο παρελθόν του και στην πόλη της Πάτρα ρίχνουν το μεγαλύτερο βάρος των ερευνών τους οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να αποκαλύψουν τα μυστικά της δολοφονίας του πυγμάχου Τάσου Μπερδέση, χθες (31.05.2021) το πρωί στη Βάρη.

Ο γνωστός Έλληνας πυγμάχος, που αποτελεί όπως όλα δείχνουν το τέταρτο συμβόλαιο θανάτου μέσα στον μήνα Μάιο και το έβδομο του τελευταίου εξαμήνου, είχε στοχοποιηθεί από κάποιους, οι οποίοι από ό,τι φαίνεται πλήρωσαν αδρά προκειμένου να του στερήσουν τη ζωή. Επαγγελματίες δολοφόνοι, οι οποίοι κατάφεραν να εκτελέσουν με επιτυχία την αποστολή που ανέλαβαν, με αποτέλεσμα την εν ψυχρώ εκτέλεση στη Βάρη.

Ήξεραν κάθε κίνηση του 39χρονου άνδρα, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, τουλάχιστον για τον ηθικό αυτουργό, να είχε πληροφόρηση από το στενό περιβάλλον του πυγμάχου. Κι αυτό γιατί οι δράστες που έστησαν την ενέδρα στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου στη Βάρη γνώριζαν ότι ο Τάσος Μπερδέσης θα πήγαινε στο γυμναστήριο την πρώτη ημέρα που θα άνοιγε, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόστηκαν για τον κορονοϊό για τους συγκεκριμένους χώρους άθλησης. Γνώριζαν ότι θα προπονούσε μαθητή του, την ώρα προσέλευσης του αλλά και το σημείο από το οποίο θα προσέγγιζε το γυμναστήριο. Τον περίμεναν με ένα πολυτελές SUV κι όταν ο πυγμάχος έφτασε, ο ένας από αυτούς κατέβηκε από το θηριώδες όχημα και τον γάζωσε με 14 σφαίρες.

Στη λίστα του… Χρυσοχοΐδη ο Τάσος Μπερδέσης

Το όνομα του γνωστού πυγμάχου που φιγουράρει, σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα με τα 500 άτομα που φέρονται να εμπλέκονται με το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα μας και παραδόθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στις εισαγγελικές αρχές, είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, ενώ φυλακίστηκε και για τέσσερις μήνες.

Στην Αθήνα μετακόμισε μόνιμα από την Πάτρα τα τελευταία δύο χρόνια. Έτσι οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ένα από τα κλειδιά που ανοίξει την πορεία των ερευνών τους βρίσκεται στην αχαϊκή πόλη. Ξεκινούν από το 2005 και ερευνούν και πάλι άτομα από το χώρο της νύχτας, τα οποία είχαν ή μπορεί να είχαν διαφορές με τον Τάσο Μπερδέση.

Οι αστυνομικοί περιμένουν τη βαλλιστική από τους κάλυκες του καλάσνικοφ, ωστόσο εκτιμούν ότι το όπλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες είναι «καθαρό».

Τα δυο σενάρια

Την ίδια ώρα προσπαθούν να εντοπίσουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες τόσο για να φτάσουν στο γυμναστήριο της οδού Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και το σχέδιο διαφυγής τους. Εξετάζουν δύο περιπτώσεις. Είτε οι δράστες να έφυγαν μετά τη δολοφονία από την Βάρης – Κορωπίου, είτε να ανέβηκαν προς τους ορεινούς όγκους της περιοχής και να κατέληξαν στα Καλύβια.

Οπότε, ξεσκονίζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή, ενώ μέσω των κεραιών κινητής τηλεφωνίας θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν στίγματα ύποπτων κινητών που ενεργοποιήθηκαν κατά το επίμαχο διάστημα της δολοφονίας.

Παράλληλα τις επόμενες ώρες οι αστυνομικοί αναμένεται να καλέσουν στην ΓΑΔΑ οικεία πρόσωπα του Τάσου Μπερδέση, προκειμένου να δώσουν κατάθεση. Έτσι δεν αποκλείεται να κληθούν στενά του οικογενειακά πρόσωπα, αλλά και φίλοι του προκειμένου να μιλήσουν για τυχόν απειλές που μπορεί να είχε δεχτεί ο πυγμάχος ή περίεργες κινήσεις που είτε ο ίδιος είχε εντοπίσει και μεταφέρει είτε οι εκείνοι είχαν αντιληφθεί.

Θανάσης Γερασιμίδης

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις