Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Η λάθος κίνηση του ενός από τους δολοφόνους!

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Το κλειδί στο γρίφο της δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου Μιχ. Ζαφειρόπουλου κρατούν στα χέρια τους οι αστυνομικοί και ουσιαστικά είναι μια κίνηση που έκανε ο ένας από τους δράστες, λίγα λεπτά πριν πυροβολήσει το γνωστό δικηγόρο.

Ο ένας από τους δολοφόνους και συγκεκριμένα αυτός που χαρακτηρίζεται, ως ψηλός, βγήκε από το γραφείο του ποινικολόγου και κατευθύνθηκε εκτός του κτιρίου.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής που ερευνούν την υπόθεση, κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό, τόσο την αιτία για την οποία εγκατέλειψε για λίγα λεπτά το γραφείο του ποινικολόγου ο ένας από τους δράστες και κυρίως το τι πήγε να κάνει έξω από το κτίριο, ή ποιον να δει.
Στο μεταξύ και όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο σκότωσαν τον Μιχ. Ζαφειρόπουλο οι δυο άγνωστοι, αποκαλύπτεται πως έβγαλαν τα όπλα τους αφού πρώτα ο συνεργάτης του Ποινικολόγου είχε πάει στο γραφείο του προκειμένου να απαντήσει σ’ ένα τηλεφώνημα.
Εκεί σε αυτό το γραφείο τον ακινητοποίησε ο δεύτερος των δραστών με ένα όπλο στο χέρι λέγοντας του: “…μείνε εκεί που είσαι μην βγεις καθόλου”, μέχρι που ακούστηκε ο πυροβολισμός και στη συνέχεια οι δυο οπλοφόροι αποχώρησαν με βήμα ταχύ, από το γραφείο του άτυχου δικηγόρου.
Στο μεταξύ οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, φέρονται να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα του τι έχει συζητηθεί στο γραφείο μεταξύ των δυο δραστών, του γνωστού ποινικολόγου και του συνεργάτη του, που ήταν παρών στην κουβέντα.
Μάλιστα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το κίνητρο των δραστών να κρύβεται στην κουβέντες που είχαν με τον ποινικολόγο, ενώ βέβαια δεν είναι δυνατόν να αποκλειστεί ακόμα και η εκβίαση του δικηγόρου για προσωπικές διαφορές.
Πάντως και σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο μεγάλος όγκος δακτυλικών αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού που έχουν εντοπίσει οι ειδικοί των εργαστηρίων στο γραφείο του Μιχ. Ζαφειρόπολου, θέλει τουλάχιστον μια εβδομάδα προκειμένου να ξεκαθαρίσει και να υπάρξουν αποτελέσματα από την εργαστηριακή έρευνα.
Επίσης και όσον αφορά στην άρση τηλεφωνικού απορρήτου, από την οποία υπάρχουν βάσιμες ελπίδες πως θα υπάρξουν σημαντικά στοιχεία για τους Αστυνομικούς, θα έχουν τα αποτελέσματα στα χέρια τους στα μέσα της εβδομάδας, ίσως και λίγο παραπάνω.
 Τέλος και σύμφωνα με τις ιδιες πληροφορίες, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δράστες με τον γνωστό ποινικολόγο προκειμένου να κλείσουν το ραντεβού, χρησιμοποίησαν ελληνικό όνομα, το οποίο γνωρίζουν οι Αρχές και προσπαθούν να διασταυρώσουν τα στοιχεία.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις