Τετάρτη, 8 Μαΐ
25oC Αθήνα

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Η λεπτομέρεια που μπορεί να “οδηγήσει” στους δολοφόνους

δολοφονία Ζαφειρόπουλου

– Στα τελευταία λεπτά πριν την δολοφονία επικεντρώνονται οι έρευνες
– Βγήκε και ξαναμπήκε στο κτίριο ο ένας από τους δράστες
– “Φύλλο” και φτερό γίνεται το πελατολόγιο του γνωστού ποινικολόγου
– Η υπόθεση Energa ήταν η πρόφαση ώστε να τον πλησιάσουν

Όλο και περισσότερες λεπτομέρειες γίνονται γνωστές σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος μέσα στο δικηγορικό του γραφείο. Οι έρευνες επικεντρώνονται αυτή τη στιγμή στο τι έγινε από τη στιγμή οι δράστες απομόνωσαν τον γνωστό δικηγόρο πριν τον εκτελέσουν.

Η λεπτομέρεια που είναι κρίσιμη σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, είναι το ότι ο ένας από τους δράστες βγήκε έξω από το γραφείο και έξω από το κτίριο.

Ο λόγος δεν έχει διευκρινιστεί. Για να συναντήσει κάποιον; Για να πάρει κάτι; Στην συνέχεια πάντως επέστρεψε στο γραφείο όπου και δολοφονήθηκε ο γνωστός ποινικολόγος.

Αυτό είναι και το στοιχείο που μπορεί να ανοίξει “δρόμους” στην αστυνομία ώστε να προχωρήσει στην σύλληψη των δραστών.

“Φύλλο και φτερό” το πελατολόγιο

Οι έρευνες στρέφονται επίσης και στο πελατολόγιο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Είναι βέβαιο πάντως ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν την υπόθεση της Energa για να τον πλησιάσουν, αυτό ωστόσο δεν λέει τίποτα στους ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ.

Η κλήση στο κινητό του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, σε συνδυασμό με το όπλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες ίσως δώσουν απαντήσεις.

Η βαλλιστική στο όπλο για να φανεί εάν αυτό έχει χρησιμοποιηθεί ξανά θα “βγει” ως το τέλος της εβδομάδας, το ίδιο και τα αποτελέσματα από τις έρευνες στα τηλέφωνα.

Ήθελαν να στείλουν μήνυμα και όχι να τον δολοφονήσουν

Οι αστυνομικοί δεν περιμένουν, όπως λένε και πολλά από την έρευνα στο όπλο καθώς θεωρούν ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν όπλο μικρού διαμετρήματος. Αυτό γιατί όπως λένε ήθελαν να στείλουν μήνυμα και όχι να δολοφονήσουν τον ποινικολόγο. Το όπλο αυτό  είναι συνήθως βοηθητικό και δεν χρησιμοποιείται από εκτελεστές. Έτσι δεν αναμένουν να έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Η κλήση στο κινητό είναι επίσης ένα στοιχείο από το οποίο οι αστυνομικοί δεν αναμένουν πολλά αποτελέσματα καθώς στη χώρα κυκλοφορούν κατά εκατοντάδες κινητά από άλλες χώρες καταχωρημένα σε ανύπαρκτα πρόσωπα.

Έτσι οι αστυνομικοί επιστρέφουν στον μοναδικό αυτόπτη μάρτυρα, τον συνεργάτη του δικηγόρου που βρισκόταν μαζί του τις τελευταίες στιγμές. Ο 32χρονος αναμένεται να καταθέσει και πάλι σε μια προσπάθεια να ανασύρει από τη μνήμη του ακόμη και την πιο μικρή λεπτομέρεια.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις