Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Δώρα Ζέμπερη: Απίστευτα σκηνικά και αποκαλύψεις! “Χτύπησε το παιδί στην καρδιά. Είναι καθαρόαιμος δολοφόνος”

Δώρα Ζέμπερη

– Ξύπνησαν φρικτές μνήμες κατά τη διάρκεια της δίκης για την δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη! Η ένταση αλλά και οι αποκαλύψεις έδειξαν πως η συγκεκριμένη δίκη θα είναι… επεισοδιακή! Ο πατέρας της αδικοχαμένης εφοριακού της επιτέθηκε στον 58χρονο κατηγορούμενο που ξάπλωσε στο έδαφος για να γλιτώσει
– “Ήταν φίλη, αδελφή, μάνα και πατέρας” φώναζε ο αδελφός της! “Τέρας, καμία δίκη για εσένα. Θα πεθάνεις” ούρλιαζε η αδελφή της
– Η οικογένεια υποστήριξε ότι οι γείτονες είχαν δει τον καθ΄ ομολογία δράστη να παρακολουθεί την άτυχη κοπέλα! «Χτύπησε το παιδί στην καρδιά. Είναι καθαρόαιμος δολοφόνος – Διακόπηκε προσωρινά η δίκη
– Η Δώρα Ζέμπερη δολοφονήθηκε με 14 μαχαιριές στις 18 Οκτωβρίου 2017 μέσα στο Β’ Νεκροταφείο – Δείτε εικόνες και βίντεο

Ήταν Οκτώβριος του 2017 όταν η Δώρα Ζέμπερη έπεσε νεκρή με 14 μαχαιριές, μέσα στο Β΄ Νεκροταφείο. Σήμερα (04.07.2018) περίπου ένα χρόνο μετά ξεκίνησε η δίκη με τα επεισόδια να είναι πολλά.

Την κατακραυγή των συγγενών της 32χρόνης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη δέχθηκε ο 58χρόνος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της εντός της δικαστικής αίθουσας του ΜΟΔ.

Συγγενείς της 32χρόνης εφοριακού κινήθηκαν απειλητικά προς τον κατηγορούμενο μόλις ολοκληρώθηκε η κατάθεση του αδελφού της νεαρού εφοριακού. Ο νεαρός αφού ανέφερε πως η Δώρα : “ήταν το στήριγμα μας. Μας καθοδηγούσε σε όλα… Ήταν φίλη , αδελφή , μάνα και πατέρας…”, επιχείρησε να πλησιάσει τον κατηγορούμενο, ενώ, οι αστυνομικοί έκαναν κλοιό για να τον προστατεύσουν.

Από την πλευρά του, ο πατέρας της Δώρας κινήθηκε από το πίσω μέρος της δικαστικής αίθουσας εναντίον του 58χρονου ο οποίος έπεσε στο έδαφος θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα αποφύγει την επίθεση ενώ η αδελφή του θύματος ξέσπασε φωνάζοντας : “τέρας, καμία δίκη για εσένα. Θα πεθάνεις… Τι τον φυλάτε ;”.

“Πήρε το παιδί μας …” φώναξαν και οι υπόλοιποι συγγενείς. Η πρόεδρος του δικαστηρίου απέβαλε από την δικαστική αίθουσα τους συγγενείς απειλώντας ότι θα προχωρήσει τη διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών στην περίπτωση που δεν πέσουν οι τόνοι. 

“Καθαρόαιμος δολοφόνος, είναι ανθρωπόμορφο τέρας”

Νωρίτερα, ο πατέρας της εφοριακού στην κατάθεση του καταφέρθηκε κατά του κατηγορουμένου κάνοντας λόγο για «καθαρόαιμο» δολοφόνο, αναφέροντας : «Χτύπησε το παιδί στην καρδιά. Είναι καθαρόαιμος δολοφόνος και παμπόνηρος». Πάντως οι γονείς και τα αδέλφια της Δώρας άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο η δολοφονία να συνδέεται με την δουλειά της καθώς, όπως είπαν, φοβόταν και είχε άγχος λόγω των ελέγχων και των μεγάλων προστίμων που επέβαλε η υπηρεσία της.

“Αυτό το κάθαρμα θέλω να μου πει γιατί σήκωσε τα χέρια του στο παιδί μου που δεν είχε πειράξει ούτε μυρμήγκι… Έπρεπε να του έχουν κόψει τα χέρια και 10 δις ποινή να του βάλετε δεν έχει αξία. Θέλω να μάθω την αλήθεια , το παιδί μου δεν είχε εχθρούς. Δεν πιστεύω ότι σκότωσε το παιδί μου για ένα κινητό και πέντε ευρώ” είπε και ξέσπασε:  “Το κτήνος δεν θέλω να το βλέπω. Κανένα ελαφρυντικό. Που το βρήκε τόσο μίσος. Δεν είναι άνθρωπος, είναι ανθρωπόμορφο τέρας. Θα ήθελα να τον σκοτώσω , να τον πληρώσω με το ίδιο νόμισμα”. 

Δώρα Ζέμπερη: “Την παρακολουθούσε με μία μαύρη BMW”

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ανέφεραν πως γείτονες είχαν δει τον κατηγορούμενο να παρακολουθεί την 32χρoνη εφοριακό, κάποιες φορές οδηγώντας μία μαύρη BMW.

Σε κάθε περίπτωση, η μητέρα και τα αδέλφια της 32χρονης εφοριακού αναφέρθηκαν στην αφοσίωση της στην οικογένεια τους . Ήταν εκείνη που τους στήριζε οικονομικά,  τους καθοδηγούσε. «Το παιδί μου δεν χάρηκε τίποτα. Εγώ ακουμπούσα πάνω της. Δούλευε σαν το σκυλί για μην λείψει τίποτα στην οικογένεια. Μαζί παλεύαμε και πήρα μόνο χαρές από αυτό το παιδί» είπε σε μια αποστροφή του λόγου της η μητέρα της άτυχης κοπέλας αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο πατέρας της την είχε χρεώσει με δάνεια χιλιάδων ευρώ τα οποία η ίδια εξοφλούσε.

Είχε προηγηθεί η κατάθεση του πατέρα της Δώρας Ζέμπερη ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κατηγορούμενος είναι ο δολοφόνος. “Χτύπησε το παιδί στην καρδιά. Είναι καθαρόαιμος δολοφόνος και παμπόνηρος.

Δώρα Ζέμπερη: Η δολοφονία που συγκλόνισε

Ο 58χρονος Μανώλης Σοροπίδης κατηγορείται ότι δολοφόνησε άγρια, με 14 μαχαιριές, την 32χρονη εφοριακό Δώρα Ζέμπερη στις 18 Οκτωβρίου 2017 μέσα στο Β΄ Νεκροταφείο.

Ο κατηγορούμενος αρχικά είχε ομολογήσει το έγκλημα υποστηρίζοντας πως κίνητρο ήταν η κλοπή της τσάντας της 32χρονης και ότι την μαχαίρωσε όταν εκείνη αντιστάθηκε. Στη συνέχεια, ωστόσο, ανακάλεσε. Υποστήριξε ότι σκότωσε τη Δώρα Ζέμπερη κατά παραγγελία και ότι υπάρχουν δύο ηθικοί αυτουργοί που του υποσχέθηκαν 30.000 ευρώ για να σκοτώσει την εφοριακό.

Ο Σοροπίδης είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστείας που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα και παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Δείτε τη στιγμή της έντασης έξω από το δικαστήριο

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις