Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Δώρα Ζέμπερη: “Είχε 14 χτυπήματα στην καρδιά και τους πνεύμονες! Ο θάνατος της ήταν ακαριαίος” – video

Δώρα Ζέμπερη

– Η Δώρα Ζέμπερη πέθανε τον Οκτώβριο του 2017 όταν ο 58χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος την έσφαξε με 14 μαχαιριές
– Η δίκη της υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο ξεκίνησε την Τετάρτη (04.07.2018) με την ένταση να είναι στα ύψη! Οι συγγενείς της αδικοχαμένης εφοριακού προπηλάκισαν και προσπάθησαν να επιτεθούν στον δράστη εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας
– Ο ιατροδικαστής σόκαρε στην κατάθεση του για τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής! “Τα χτυπήματα δείχνουν ανθρωποκτόνο πρόθεσ用
– Η δίκη διεκόπη για τις 12 Ιούλιου

Άσχημες μνήμες “ξύπνησαν” σήμερα (04.07.2018) καθώς ξεκίνησε η δίκη για την Δώρα Ζέμπερη, με τον 58χρονο καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της να κάθεται στο σκαμνί. Η δίκη λόγω έντασης και επεισοδίων μιας και η οικογένεια της αδικοχαμένης εφοριακού προπηλάκισε και προσπάθησε να επιτεθεί στον κατηγορούμενο, διεκόπη για τις 12 Ιουλίου 2018.

Οι διαφορές ανάμεσα στους πραγματογνώμονες της οικογένειας και της αστυνομίας

Η σημερινή διαδικασία ολοκληρώθηκε με την εξέταση μαρτύρων με το δικαστήριο να επιφυλάσσεται για το εάν πρέπει να κληθεί κατά τη πρόοδο της δίκης ο γενετιστής, πραγματογνώμων Γ. Φιτσιάλος.

Το αίτημα υποβλήθηκε από την πολιτική αγωγή λόγω της διάστασης που υπάρχει ανάμεσα στην πραγματογνωμοσύνη της ΕΛΑΣ και εκείνης που διενεργήθηκε από την οικογένεια της Δώρας σχετικά με την ύπαρξη DNA τρίτου, άγνωστου, προσώπου. 

Στη διάρκεια της διαδικασίας εξετάστηκε η πραγματογνώμονας της αστυνομίας η οποία κατέθεσε ότι τα δείγματα βιολογικού υλικού στις χαρτοπετσέτες που εντοπίστηκαν πλησίον του τόπου της δολοφονίας ανήκουν στον κατηγορούμενο.Ωστόσο τα υπόλοιπα μίγματα του υλικού ποσοτικά και ποιοτικά δεν θεωρούνται αξιοποιήσιμα από τη μάρτυρα.

Από την πλευρά του ο τεχνικός σύμβουλος που όρισε η οικογένεια στην έκθεσή του αναφέρει ότι εκτός από το βιολογικό υλικό που ταυτοποιείται με τον κατηγορούμενο από την ανάλυση των ευρημάτων στα νύχια και το μπουφάν προκύπτουν στοιχεία που δεν είναι συμβατά με αυτά του καθ’ ομολογία φυσικού αυτουργού της ανθρωποκτονίας

Και από τις δύο πραγματογνωμοσύνες εντοπίζεται γενετικό υλικό του 58χρόνου κατηγορουμένου στις χαρτοπετσέτες που εντοπίστηκαν στη σκηνή του εγκλήματος.

Δώρα Ζέμπερη: Είχε 14 χτυπήματα στην καρδιά και τους πνεύμονες

Από την πλευρά του, ο ιατροδικαστής που διενήργησε την νεκροψία νεκροτομή της 33χρονης αναφέρθηκε στη σφοδρότητα των χτυπημάτων που δέχτηκε. “Είχε 14 χτυπήματα στην καρδιά και τους πνεύμονες. Ο θάνατος της ήταν ακαριαίος” ανέφερε.

Εισαγγελέας: Σας έκανε κάτι εντύπωση; 

Μάρτυρας: Η πολλαπλότητα των κακώσεων που δείχνει μένος. 

Εισαγγελέας: …που δεν δικαιολογείται από αγνώστους μεταξύ τους. 

Μάρτυρας: Τα χτυπήματα δείχνουν ανθρωποκτόνο πρόθεση. 

“Δεν υπήρχαν απειλές για υποθέσεις που χειριζόταν, θα μου το είχε πει”

Από την πλευρά της ο προϊστάμενος της Δώρας ΔΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ανέφερε στην κατάθεση του στο Δικαστήριο πως οι περισσότερες υποθέσεις που χειριζόταν η 32χρόνη ήταν απλές ενώ για κάποιες λίγες δύσκολες ήταν συνέχεια δίπλα της και την βοηθούσε.

«Θεωρώ ότι δεν υπήρχαν απειλές για υποθέσεις που χειριζόταν, θα μου το είχε πει» ανέφερε.

Επίσης ανέφερε πως κατέθεσε στις ανακριτικές αρχές 240 υποθέσεις για τις οποίες είχε ολοκληρώσει τον έλεγχο η Δώρα Ζέμπερη και ακόμα 90 οι οποίες ήταν σε εκκρεμότητα.

Δείτε όλα όσα δήλωσε η πλευρά του πατέρας της Δώρας Ζέμπερη αφότου διεκόπη η δίκη

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις