Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Δώρα Ζέμπερη: Ένταση στη δίκη – Κατάρες και απειλές από τους συγγενείς της

Δώρα Ζέμπερη

– Σε κλίμα έντασης ξεκίνησε σήμερα η πολύκροτη δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο
– Άλλος άνθρωπος ο Μανώλης Σοροπίδης, έφτασε στο δικαστήριο σε κλοιό αστυνομικών
– Τον προπηλάκισε ο πατέρας της άτυχης εφοριακού έξω από το δικαστήριο
– «Φονιά θα πεθάνεις! Αφήστε με να τον σκοτώσω» ούρλιαζε μέσα στη δικαστική αίθουσα η αδελφή της
– Του επιτέθηκαν συγγενείς και η αστυνομία αναγκάστηκε να τον φυγαδεύσει – Διακόπηκε προσωρινά η δίκη
– Η Δώρα Ζέμπερη δολοφονήθηκε με 14 μαχαιριές στις 18 Οκτωβρίου 2017 μέσα στο Β’ Νεκροταφείο

Η ένταση κυριάρχησε, μέσα και έξω από το δικαστήριο, μόλις εμφανίστηκε ο Μανώλης Σοροπίδης, ο άνθρωπος που κατηγορείται (και αρχικά είχε ομολογήσει) ότι δολοφόνησε τη Δώρα Ζέμπερη, μέσα στο Β’ Νεκροταφείο, τον περασμένο Οκτώβριο. Η ένταση συνεχίστηκε, με αποτέλεσμα μετά το τέλος της κατάθεσης του αδερφού του θύματος, να γίνει νέο επεισόδιο που έφερε την προσωρινή διακοπή.

Λίγα λεπτά μετά, τα πνεύματα ηρέμησαν. Έτσι, η δίκη άρχισε ξανά, με την κατάθεση της μητέρας της άτυχης νεαρής γυναίκας.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ζήτησε τη διεξαγωγή της δίκης για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη σε κλίμα ηρεμίας. “Καταλαβαίνουμε τον πόνο και την οργή σας” είπε απευθυνόμενη στους συγγενείς του θύματος, τονίζοντας: “Αναζητούμε την αλήθεια και για να μπορέσουμε να απονέμουμε δικαιοσύνη πρέπει να υπάρχει ηρεμία“.

Η διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου άρχισε με τον πατέρα της 33χρόνης να ανεβαίνει στο βήμα του μάρτυρα. “Αυτός σκότωσε το παιδί μου” είπε αναφερόμενος στον κατηγορούμενο ο οποίος καθόταν στο εδώλιο σε απόσταση περίπου ενός μέτρου, μέσα σε κλοιό αστυνομικών.

Δώρα Ζέμπερη: Φωνές και κατάρες από την οικογένειά της

Νωρίτερα, οι συγγενείς της εφοριακού μόλις αντίκρισαν τον 58χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία της, άρχισαν να φωνάζουν και να εκτοξεύουν κατάρες σε βάρος του.

Παναγιά μου… Φονιά θα πεθάνεις! Αφήστε με να τον σκοτώσω, σκότωσε την αδελφή μου αφήστε με…” ούρλιαξε η αδελφή της άτυχης κοπέλας ενώ η μητέρα της φώναζε προς  τον κατηγορούμενο: “Μου κατέστρεψες το σπίτι φονιά, την κατάρα μου να έχεις“.

Μετά τον πατέρα του, κλήθηκε να καταθέσει ο αδερφός της άτυχης κοπέλας. Όταν όμως τελείωσε την κατάθεσή του επικράτησε νέα ένταση. “Θα πεθάνεις εδώ μέσα” φώναζαν η οικογένεια και άλλοι συγγενείς της 32χρονης εφοριακού. Τα πράγματα λίγο έλειψε να ξεφύγουν από τον έλεγχο. Η αστυνομία φυγάδευσε τον Σοροπίδη και το δικαστήριο διέκοψε προσωρινά.

«Φέρε πίσω το παιδί μου»

Ο πατέρας της 32χρονης, έξω από τη δικαστική αίθουσα, κινήθηκε εναντίον του και χρειάστηκε να τον συγκρατήσουν οι αστυνομικοί για να μην του επιτεθεί. “Φέρε πίσω το παιδί μου, αλήτη” φώναζε την ώρα που ο 58χρομος συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη περνούσε την πόρτα του δικαστηρίου.

Δώρα Ζέμπερη: «Φέρε μου πίσω το παιδί αλήτη!» Το ξέσπασμα του πατέρα [vid] | Newsit.gr

Όσο έβλεπε τον κατηγορούμενο, ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη, τον έβριζε και οι αστυνομικοί προσπάθησαν να συγκρατήσουν τον πατέρα της άτυχης εφοριακού ο οποίος ήταν εκτός εαυτού!

Δείτε τη στιγμή της έντασης

 

Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά καθώς χρησιμοποιήθηκε ειδικό μηχάνημα για σωματικό έλεγχο για όσους θέλησαν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.

Η δολοφονία που συγκλόνισε

Ο 58χρονος Μανώλης Σοροπίδης κατηγορείται ότι δολοφόνησε άγρια, με 14 μαχαιριές, την 32χρονη εφοριακό Δώρα Ζέμπερη στις 18 Οκτωβρίου 2017 μέσα στο Β΄ Νεκροταφείο.

Ο κατηγορούμενος αρχικά είχε ομολογήσει το έγκλημα υποστηρίζοντας πως κίνητρο ήταν η κλοπή της τσάντας της 32χρονης και ότι την μαχαίρωσε όταν εκείνη αντιστάθηκε. Στη συνέχεια, ωστόσο, ανακάλεσε. Υποστήριξε ότι σκότωσε τη Δώρα Ζέμπερη κατά παραγγελία και ότι υπάρχουν δύο ηθικοί αυτουργοί που του υποσχέθηκαν 30.000 ευρώ για να σκοτώσει την εφοριακό.

Ο Σοροπίδης είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστείας που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα και παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

“Άλλος στη θέση του θα έκανε χειρότερα”

Απολύτως δικαιολογημένη χαρακτήρισε την επίθεσή του στον κατηγορούμενο ο πατέρας της 32χρονης εφοριακού. “Σκότωσε έναν άγγελο. Οποιοσδήποτε άλλος να ήταν στη θέση μου θα έκανε τα ίδια και χειρότερα”, είπε και επέμεινε πως η άτυχη Δώρα Ζέμπερη δεχόταν απειλές σχετικά με τις υποθέσεις που χειριζόταν. “Επανέλαβα τα λόγια του παιδιού, όπως μου τα είπε”, τόνισε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις