Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Δώρα Ζέμπερη: Έχουν τον δολοφόνο – Η περίεργη διαδρομή του άνδρα που έφυγε από το Δεύτερο Νεκροταφείο

Δώρα Ζέμπερη

– Η περιγραφή του άνδρα που “ακολούθησαν” οι αστυνομικοί από το Δεύτερο Νεκροταφείο ως το κέντρο της Αθήνας
– Πόρτα, πόρτα η έρευνα από τους αστυνομικούς σε συγκεκριμένη οδό στα πέριξ της Ομόνοιας
– Εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο η Δώρα Ζέμπερη να δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον δολοφόνο της

Τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί δείχνουν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην εξιχνίαση της δολοφονίας. Οι πληροφορίες του Newsit.gr δείχνουν ότι οι αστυνομικοί “έχουν” εδώ και ημέρες τον άνθρωπο που σκότωσε τη Δώρα Ζέμπερη.

Η πληροφορία ότι το κινητό της άτυχης εφοριακού εντοπίστηκε να εκπέμπει σήμα πέριξ της Ομόνοιας, ώρες μετά τη δολοφονία της, “κλειδώνει” με το γεγονός ότι οι αστυνομικοί έχουν την εικόνα ενός άνδρα που λίγο μετά το άγριο έγκλημα ακολούθησε μια περίεργη διαδρομή με αφετηρία το Δεύτερο Νεκροταφείο.

“Έχουν” τον δολοφόνο στις κάμερες

Οι αστυνομικοί έκαναν φύλλο και φτερό ολόκληρη την περιοχή πέριξ του Δεύτερου Νεκροταφείου. Το πρώτο πράγμα που αναζήτησαν ήταν πλάνα από κάμερες ασφαλείας σπιτιών και καταστημάτων.

Στα πλάνα αυτά, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Newsit.gr, γρήγορα εντοπίστηκε ένας άνδρας που φαίνεται τουλάχιστον ύποπτος.

Πρόκειται σύμφωνα με πηγές του newsit.gr για ένα άνδρα πιθανότατα ασιατικής καταγωγής. Οι αστυνομικοί τον έχουν βάλει στο στόχαστρο καθώς εμφανίζεται σε πλάνα κάμερας στην οδό Ηρακλείου.

Μοιάζει να εμφανίζεται από το… πουθενά λένε οι πληροφορίες του Newsit.gr από ένα σημείο όπου δεν υπάρχει πρόσβαση παρά από τις γραμμές του τρένου.

Μοιάζει δηλαδή ο άνδρας αυτός να έχει βγει από το Δεύτερο Νεκροταφείο πηδώντας τη μάνδρα και στη συνέχεια να έχει διασχίσει τις γραμμές.

Γιατί λοιπόν κάποιος θα αποχωρούσε λίγο μετά την άγρια δολοφονία της εφοριακού από το νεκροταφείο με αυτόν τον τρόπο;

Οι αστυνομικοί είναι σχεδόν βέβαιοι ότι το άτομο αυτό είναι ο δράστης της δολοφονίας.

Για τον λόγο αυτό προσπάθησαν να τον εντοπίσουν και σε άλλες κάμερες. Κατάφεραν να βρουν κι άλλα πλάνα του, αλλά οι πληροφορίες του Newsit.gr λένε ότι “χάνεται” λίγο πριν τον ηλεκτρικό σταθμό του Περισσού. 

Δεν τον “έχουν” να μπαίνει στον σταθμό, ωστόσο η έρευνα δεν σταμάτησε εκεί. Ο ίδιος άνδρας αναζητήθηκε σε εικόνες από όλους τους σταθμούς του Ηλεκτρικού και του Μετρό στην Αττική και φαίνεται ότι τελικά έχει εντοπιστεί κοντά στην Ομόνοια.

Κάπως έτσι δόθηκε άμεσα εντολή μετά την άρση απορρήτου να ερευνηθούν οι εκπομπές στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στα πέριξ της Ομόνοιας και έτσι εντοπίστηκε και το στίγμα του κινητού της Δώρας Ζέμπερη στην περιοχή της οδού Μενάνδρου.

Οι πληροφορίες του newsit.gr λένε ότι οι αστυνομικοί δεν έχουν “καθαρή” εικόνα του δράστη, τα ακριβή χαρακτηριστικά του προσώπου του, ωστόσο έχουν εικόνες ικανές για τον εντοπισμό του.

Έτσι σε συνδυασμό με την ασιατική καταγωγή του έχουν βάλει στο στόχαστρο μια περιοχή στην οποία γίνεται διακίνηση κλοπιμαίων και ειδικά κινητών τηλεφώνων.

Κλειδί στην υπόθεση θα είναι ο εντοπισμός της συσκευής της Δώρας Ζέμπερη σε κάποιο από τα “ύποπτα” καταστήματα της περιοχής κάτω από την Ομόνοια. Θα εντοπιστεί έτσι ο κλεπταποδόχος ο οποίος μπορεί να οδηγήσει στον δράστη.

Ουσιαστικά βρίσκεται σε εξέλιξη μια έρευνα πόρτα, πόρτα και οι αστυνομικοί θεωρούν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στον εντοπισμό του δολοφόνου.

Οι 14 μαχαιριές

Ενώ οι αστυνομικοί έχουν στρέψει τις έρευνες στις βάσεις δεδομένων με σεσημασμένους κακοποιούς τόσο στο επίπεδο των επιθέσεων όσο και στο επίπεδο της κλεπταποδοχής, πάντα μένει ανοιχτό το ερώτημα για τον τρόπο της επίθεσης.

Το γεγονός ότι ο δράστης χτύπησε την άτυχη 32χτονη 14 φορές με το μαχαίρι προβληματίζει. Έτσι μένει πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο το κίνητρο να ήταν άλλο, ενώ δεν αποκλείεται και το γεγονός η άτυχη εφοριακός να δέχθηκε σεξουαλική επίθεση η οποία κατέληξε σ τη δολοφονία με τον δράστη να αρπάζει και τα προσωπικά της αντικείμενα.

Ίσως, λένε έμπειροι ερευνητές ανάλογων εγκλημάτων, ο δολοφόνος μπορεί να είχε διπλό κίνητρο. Να είχε σκοπό τη ληστεία και όταν είδε ότι η γυναίκα ήταν σε απόμερο σημείο να προσπάθησε να της επιτεθεί και σεξουαλικά.

Ίσως, λένε οι αστυνομικοί, το γεγονός ότι η 32χρονη αντέδρασε και κατάφερε μάλιστα να του προκαλέσει αμυχές να τον έβγαλε εκτός εαυτού και τότε να την χτύπησε με το μαχαίρι.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θ. ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις