Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Δώρα Ζέμπερη: Νέες εικόνες ντροπής στο δικαστήριο – Βρισιές, απειλές και κατάρες – Video

Δώρα Ζέμπερη: Νέες εικόνες ντροπής στο δικαστήριο – Βρισιές, απειλές και κατάρες – Video

– Εκτός ελέγχου ξανά η κατάσταση στο Πρωτοδικείο της Αθήνας
– Διακόπηκε ξανά η δίκη του ανθρώπου που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τη Δώρα Ζέμπερη στο Β’ Νεκροταφείο
– Δέχτηκε επίθεση από τους συγγενείς της, με δυσκολία τους συγκράτησαν οι αστυνομικοί
– Άγρια επίθεση από τη μητέρα της άτυχης εφοριακού και στους αστυνομικούς που προστάτευσαν τον κατηγορούμενο
– «Στα αδέρφια σας, στις μάνες σας και στα παιδιά σας, να το πάθετε! Θα σας κανονίσω εγώ!» φώναζε εκτός εαυτού

Εικόνες που δεν τιμούν κανέναν έξω από το Πρωτοδικείο της Αθήνας όπου σήμερα (12.07.2018) συνεχίστηκε πριν… διακοπεί ξανά η δίκη του Εμανουήλ Σοροπίδη. Του ανθρώπου που κατηγορείται ότι δολοφόνησε με 14 μαχαιριές τη Δώρα Ζέμπερη, μέσα στο Β’ Νεκροταφείο της Αθήνας τον περασμένο Οκτώβριο.

Όπως και πριν από μερικές μέρες, όταν ξεκίνησε η δίκη, έτσι και σήμερα, οικογένεια και συγγενείς της άτυχης εφοριακού περίμεναν έξω από το δικαστήριο τον κατηγορούμενο. Και όταν εκείνος βγήκε από την κλούβα, συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη, τα πνεύματα οξύνθηκαν. Και η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει.

Η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη ήταν ανάμεσα σε εκείνους που επιχείρησαν να λιντσάρουν τον κατηγορούμενο. Βρισιές, κατάρες και απειλές έδιναν κι έπαιρναν. Ήταν τόση η οργή, που δεν άργησαν να γίνουν στόχος και οι αστυνομικοί που προστάτευσαν τον κατηγορούμενο και μπήκαν σαν τείχος μπροστά στην πόρτα για να μην ακολουθήσει το πλήθος.

Τότε ήταν που ξέσπασαν οι συγγενείς του θύματος κατά των αστυνομικών. Η μητέρα της μάλιστα, απευθυνόμενη στους αστυνομικούς και βρίζοντάς τους, “ευχήθηκε” ό,τι έπαθε το παιδί της “να το πάθετε στα αδέρφια σας, στις μάνες σας και στα παιδιά σας”. “Θα σας κανονίσω εγώ”, είπε καθώς απομακρυνόταν από την πόρτα.

Δείτε τις στιγμές της έντασης

Δώρα Ζέμπερη: Οργισμένη κατά των αστυνομικών η μητέρα της

Μπορεί να απομακρύνθηκε από την είσοδο του δικαστηρίου, αλλά η οργή της ξεχείλιζε. Και συνέχιζε να φωνάζει στους αστυνομικούς. “Τέτοιοι είστε, προστατεύετε δολοφόνους!” είπε. Κατηγόρησε την αστυνομία πως εννέα μήνες μετά τη δολοφονία της κόρης της κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για το πως ζει εκείνη και η οικογένειά της.

Μου χτύπησε κανείς την πόρτα; Θέλει δίκη ή εκτελεστικό απόσπασμα; Με ποιο δικαίωμα αφαίρεσε τη ζωή του παιδιού μου; Μόνο ο Θεός έχει δικαίωμα να αφαιρεί ζωές όχι αυτός ο σατανάς, που τον έχετε και τον φυλάτε! Παιδιά δεν έχετε; Εγγόνια; Αδελφές; Ντροπή σας! Αίσχος“, είπε και έφτυσε στο έδαφος για να καταλήξει: “Αυτοί είστε να προστατεύετε τους φονιάδες“.

Η δίκη

Με την ατμόσφαιρα φορτισμένη ξεκίνησε στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η δίκη για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού.

Η διαδικασία επρόκειτο να συνεχιστεί με την εξέταση μαρτύρων. Η υπεράσπιση και η πολιτική αγωγή έχουν ζητήσει από το δικαστήριο να εξεταστεί ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, ο οποίος έχει κάνει λόγο στην πραγματογνωμοσύνη του και για ίχνη που ενδεχομένως οδηγούν στο συμπέρασμα πως στη σκηνή του φόνου ήταν παρών και άλλο πρόσωπο, εκτός από τον κατηγορούμενο.

Ωστόσο, λόγω κωλύματος του συνηγόρου του κατηγορουμένου αποφασίστηκε η δίκη να διακοπεί ξανά.

«Θα μαρτυρήσει, θέλει δεν θέλει»

«Όσες διακοπές και να πάρει η υπόθεση, είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ για να βγει η αλήθεια και να παλέψουμε να δούμε τι συνέβη εκείνο το μοιραίο απόγευμα, υπό ποιες συνθήκες και με ποιο κίνητρο αυτός ο άνθρωπος αφαίρεσε τη ζωή της Δώρας, του κοριτσιού που δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα, δεν γνώριζε τον κατηγορούμενο. Η οικογένεια θέλει απαντήσεις σε αυτά τα βασανιστικά ερωτήματα», δήλωσε μετά την απόφαση για διακοπή η δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννα Παναγωπούλου.

Από την πλευρά της, η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη ζήτησε από τον 58χρονο κατηγορούμενο να πει την αλήθεια για τη δολοφονία του παιδιού της. «Κάθε μέρα αργοπεθαίνουμε κι εγώ και τα παιδιά. Θα ερχόμαστε εδώ μέχρι να μαρτυρήσει. Θα είμαστε εδώ για να παλεύουμε για την αλήθεια για να δικαιωθεί η ψυχή της Δώρας. Θέλουμε να βγει η αλήθεια. Θα μαρτυρήσει θέλει δεν θέλει, είτε με το καλό ή με το άγριο, θα μαρτυρήσει».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις