Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Δώρα Ζέμπερη: Νέο οργισμένο μήνυμα από την αδερφή της!

Δώρα Ζέμπερη

Ο πόνος και η οργή ξεχειλίζουν. Ο άνθρωπος που δολοφόνησε τη Δώρα Ζέμπερη δέχτηκε ξανά επίθεση στα δικαστήρια από την οικογένεια της άτυχης εφοριακού.

Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας μήνας από την ημέρα που η Δώρα Ζέμπερη ξεψύχησε από τις 14 μαχαιριές που της κατάφερε ο 58χρονος τοξικομανής για να της κλέψει την τσάντα και το κινητό της. Με νέα ανάρτησή της, η αδερφή της 32χρονης γυναίκας που κατακρεουργήθηκε με 14 μαχαιριές στο Β’ Νεκροταφείο, ξεσπά ξανά.

Δεν μπορεί να πιστέψει ότι δεν θα δει ποτέ ξανά τον σημαντικότερο άνθρωπο της ζωής της. Και η οργή της στρέφεται προς εκείνον που της στέρησε την αδερφή της.

Η οργισμένη ανάρτηση

“Θα πεθάνεις, σε περιμένουμε”. Με αυτές τις τέσσερις λέξεις “είπε” όσα ήθελε να πει στον άνθρωπο που ομολόγησε ότι για να κλέψει μια τσάντα κι ένα κινητό, προκειμένου να αγοράσει τη δόση του, σκότωσε την αδερφή της.

Άγρια επίθεση στα δικαστήρια

Η ανάρτησή της έγινε λίγη ώρα αφού ο Μανώλης Σοροπίδης οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να απολογηθεί. Και αυτή τη φορά, τον περίμεναν η οικογένεια και συγγενείς της Δώρας Ζέμπερη.

Ο πατέρας, η μητέρα και τα αδέρφια της Δώρας Ζέμπερη με το που αντίκρυσαν τον δολοφόνο του δικού τους ανθρώπου άρχισαν να τον βρίζουν και να του πετούν αντικείμενα.

«Θα πεθάνεις! Δεν θα ζήσεις!», του φώναζε η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη. «Φονιά! Φονιά!», φώναζαν τα αδέρφια της.

Την ώρα που οι αστυνομικοί μετέφεραν σχεδόν σηκωτό τον 58χρονο Μανώλη Σοροπίδη στα δικαστήρια, παραπάτησαν στα σκαλοπάτια και έπεσαν κάτω. Τότε, κάποιοι κλώτσησαν τον 58χρονο. Εκεί, βρήκε την ευκαιρία η μητέρας της Δώρας Ζέμπερη να επιτεθεί στον 58χρονο με ένα στυλό καρφώνοντάς τον όπου μπορούσε να βρεί.

“Πουλούσε”… τρέλα για 20 λεπτά

Οργή προκαλούν οι πληροφορίες για το τι έλεγε στους αστυνομικούς ο 58χρονος άνδρας που κατακρεούργησε την Δώρα Ζέμπερη. Από το “δεν ξέρω τι είναι αυτά που μου λέτε” στην πλήρη ομολογία, ένα… 20λεπτο δρόμος! Κι όταν τελικά ομολόγησε είπε ότι του έφυγε ένα… βάρος!

Τα όσα έγιναν μετά τη σύλληψή του, στις 7 Νοεμβρίου, σχεδόν 20 μέρες μετά την άγρια δολοφονία της εφοριακού, έρχονται σιγά σιγά στο φως. Οι αστυνομικοί είχαν καταφέρει να εντοπίσουν τον δράστη έξι μέρες πριν τον συλλάβουν. Τον παρακολουθούσαν για να διαπιστώσουν αν ήταν όντως ο δράστης. Αλλά και για να συγκεντρώσουν στοιχεία.

Οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ και παρόλο που τα στοιχεία ήταν ακράδαντα, εκείνος αρνούνταν τα πάντα! Τα πρώτα είκοσι λεπτά της παρουσίας του στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνη Αττικής, έλεγε: «Δεν ξέρω τι είναι αυτά που μου λέτε»!

Οι αστυνομικοί, ωστόσο, του παρουσίασαν γρήγορα τα στοιχεία που είχαν. Το υλικό από τις κάμερες, το DNA του. Όταν, λοιπόν, κατάλαβε πως όλα είχαν… χαθεί, ομολόγησε.

Συνέχισε όμως να «πουλάει τρέλα»! Κι αυτό διότι είπε στους αστυνομικούς το εξής: «Όλο αυτό τον καιρό, από τότε που έκανα το κακό αυτό μέχρι και σήμερα που με φέρατε εδώ στην υπηρεσία σας, έβλεπα τις ειδήσεις που λέγανε για την κοπέλα και σκεφτόμουν τις συμφορές που προκάλεσα.

Περίμενα να με βρείτε και να σας πω τι έγινε. Με το που σας τα είπα, έφυγε ένα βάρος από μέσα μου».

Η ατάκα αυτή προκάλεσε την… εύλογη απορία ενός αστυνομικού: «Αν είχες αυτό το βάρος, γιατί δεν ερχόσουν να παραδοθείς για να σου φύγει»; Απάντηση, ωστόσο, δεν πήρε…

Οι πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως ο άνδρας προσπάθησε αρχικά να γλιτώσει. Και όταν συνειδητοποίησε πως αυτό ήταν αδύνατο, τότε δεν είχε άλλη επιλογή παρά να ομολογήσει.

Η Δώρα Ζέμπερη νεκρή και ο φονιάς… στο καφενείο!

Ένα ακόμη κομμάτι που κάνει τον ισχυρισμό του περί… βάρους να μοιάζει (τουλάχιστον) ανεπαρκής, είναι το τι έκανε όσο οι αστυνομικοί τον είχαν βάλει στο «στόχαστρο».

Κινούνταν κανονικά στους δρόμους και ψώνιζε την πρέζα του! Πήγαινε μέχρι και στο καφενειο και κυκλοφορούσε στην Ομόνοια και στην οδό Μενάνδρου σα να μην τρέχει τίποτα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις