Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Δώρα Ζέμπερη: Οι άγνωστες λεπτομέρειες της δολοφονίας της

Δώρα Ζέμπερη δολοφόνος
Φωτογραφία Eurokinissi

– Στο φως άγνωστα στοιχεία για τη δολοφονία της άτυχης εφοριακού
– Σε δυο χαρτοπετσέτες που ήταν εμποτισμένες με το αίμα του θύματος βρήκαν το γενετικό υλικό του δράστη
– Έσφαξε με 14 μαχαιριές τη Δώρα Ζέμπερη, πέταξε το μαχαίρι και τη μπλούζα σε κάδο ο 58χρονος δράστης
– Πέταξε και την τσάντα και αργότερα επέστρεψε για να την κάψει
– Είχε φυλακιστεί τον Ιούνιο του 2011 για κατοχή 37,5 κιλών χασίς

Στο φως στοιχεία για τα όσα έγιναν το μοιραίο απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου στο Β’ Νεκροταφείο. Το απόγευμα που ο 58χρονος τοξικομανής κατακρεούργησε τη Δώρα Ζέμπερη με 14 μαχαιριές για να της κλέψει λίγα ευρώ και το κινητό της.

Ο δράστης, που ξυλοκοπήθηκε άγρια από μέλη της οικογένειας της άτυχης εφοριακού και πολίτες που βρέθηκαν στα δικαστήρια, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή (10.11.2017).

Έχει ομολογήσει πως σκότωσε την 32χρονη κοπέλα για να την κλέψει. Για να της πάρει το κινητό, να το πουλήσει κι έτσι να μπορέσει να πληρώσει τη δόση του. Ο 58χρονος, χωρισμένος και πατέρας μιας κόρης, έχει… παρελθόν με τις αρχές. Είχε συλληφθεί και φυλακισθεί τον Ιούνιο του 2011 για κατοχή 37,5 κιλά χασίς και αποφυλακίστηκε τον Μάιο του 2017.

Σκότωσε και “πέταξε” τα ενοχοποιητικά στοιχεία

Το DNA του βρέθηκε σε δυο χαρτοπετσέτες που ήταν εμποτισμένες με αίμα της άτυχης Δώρας Ζέμπερη. Βρέθηκαν κοντά στο σημείο της δολοφονίας στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών. Αυτό έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της υπόθεσης από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής.

Μόλις σκότωσε τη Δώρα Ζέμπερη, ο δράστης φρόντισε να εξαφανιστεί από το νεκροταφείο. Είχε σχεδιάζει τη διαφυγή του. Ο στόχος του δεν ήταν ο φόνος, αλλά η ληστεία. Είχε πάει στο κοιμητήριο για να βρει θύματα…

δολοφονία Β' Νεκροταφείο

Μετά το άγριο έγκλημά του, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 58χρονος πήδηξε από τη μάντρα του νεκροταφείου. Πέταξε το μαχαίρι και την ματωμένη του μπλούζα σε κάδο απορριμμάτων σε μεγάλη απόσταση από το σημείο της δολοφονίας.

Πέταξε και την τσάντα του θύματος, για την οποία επέστρεψε αργότερα και την έκαψε.

δολοφονία Β΄ Νεκροταφείο

Στη συνέχεια ο 58χρονος πήγε στην περιοχή της Ομόνοιας για να πωλήσει το κινητό τηλέφωνο του θύματος, έναντι 20 ευρώ. Αυτό ήταν και το μοιραίο λάθος του. Εντοπίστηκε και το στίγμα του και η αστυνομία δεν άργησε να φτάσει στα ίχνη του.

Η εικόνα του δράστη έχει καταγραφεί από βιντεοκάμερα του καταστήματος.

Δώρα Ζέμπερη δολοφόνος Δώρα Ζέμπερη δολοφόνος

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις