Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Δώρα Ζέμπερη: Οργή από τον ΔΣΑ για την επίθεση στον συνήγορο του δολοφόνου της

Δώρα Ζέμπερη συνήγορος 58χρονου

Τον αποτροπιασμό για την επίθεση που δέχτηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο Νίκος Λουκόπουλος, που είχε αναλάβει την υπεράσπιση του 58χρονου που δολοφόνησε τη Δώρα Ζέμπερη εκφράζει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας.

Ο Νίκος Λουκόπουλος προπηλακίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής (10.11.2017) λίγο αφού φυγαδεύτηκε ο 58χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης. Λίγο μετά, ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την υπεράσπιση του ανθρώπου που σκότωσε τη Δώρα Ζέμπερη.

Ο δικηγόρος Νίκος Λουκόπουλος έγινε στόχος της οργής των συγγενών της άτυχης εφοριακού όταν αποφασίστηκε ο 58χρονος κατηγορούμενος να φυγαδευτεί από την Ευελπίδων.

Η επίθεση

Ο πατέρας της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη πήρε στο… κυνήγι τον Νίκο Λουκόπουλο. Μαζί του και άλλοι πολίτες που τον έβριζαν και τον χτυπούσαν! Όταν ο δικηγόρος προσπάθησε να επιβιβαστεί σε ένα ταξί για να φύγει, έγινε η επίθεση! Άνοιξαν την πόρτα και συνέχιζαν να τον χτυπούν!

Δώρα Ζέμπερη

Αφού ήδη είχαν πέσει οι πρώτες… μπουνιές και οι καφέδες, στο σημείο έφτασαν (σ.σ. καθυστερημένα) και αστυνομικοί. Στάθηκαν δίπλα στην πόρτα του συνοδηγού για να τον προστατεύσουν, ωστόσο κάποιοι πήγαν… από την άλλη πλευρά! Άνοιξαν την πόρτα του οδηγού, ακόμη και την πίσω πόρτα και συνέχιζαν να βρίζουν τον δικηγόρο.

Δώρα Ζέμπερη

Δείτε καρέ καρέ την επίθεση

ΔΣΑ: Προστατεύστε μας!

Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, με ανακοίνωσή του το Σάββατο (11.11.2017) αφού εκφράζει τον αποτροπιασμό για την κακοποίηση του Νίκου Λουκόπουλου, ζητά από την πολιτεία να λάβει μέτρα προστασίας των δικηγόρων.

Όπως αναφέρει ο ΔΣΑ, ο ρόλος του δικηγόρου είναι να υπερασπίζεται τον εντολέα του και όχι να ταυτίζεται μ’ αυτόν. «Δεν αρκεί η φραστική καταδίκη του περιστατικού. Η Πολιτεία οφείλει να λαμβάνει τα αναγκαία προληπτικά, προστατευτικά και κατασταλτικά μέτρα», αναφέρει ο ΔΣΑ.

Όλη η ανακοίνωση

Το δικαίωμα υπεράσπισης του κατηγορουμένου και ο δικονομικός ρόλος του συνηγόρου του αποτελούν συνταγματικές εγγυήσεις και εχέγγυα ευθιδικίας.

Ο δικηγόρος ασκεί το λειτούργημά του κατά το Σύνταγμα και το νόμο. Υπερασπίζεται τον εντολέα του και δεν ταυτίζεται με αυτόν.

Όλα αυτά θα έπρεπε να είναι αυτονόητα σε ένα κράτος δικαίου. Εντούτοις, γινόμαστε μάρτυρες εντεινόμενης βίας σε βάρος των δικηγόρων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Η πρόσφατη κακοποίηση του συναδέλφου Νίκου Λουκόπουλου, στον οποίο ανατέθηκε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου για την ανθρωποκτονία της Δώρας Ζέμπερη, προκαλεί αποτροπιασμό και οργή στον νομικό κόσμο.

Δεν αρκεί η φραστική καταδίκη του περιστατικού. Η Πολιτεία οφείλει να λαμβάνει τα αναγκαία προληπτικά, προστατευτικά και κατασταλτικά μέτρα, ώστε όσοι εργάζονται για την απονομή της Δικαιοσύνης να μπορούν ασκούν τα καθήκοντά τους με όρους ασφάλειας.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις