Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Δώρα Ζέμπερη: Το προφίλ του τοξικομανή δολοφόνου! Σεσημασμένος και αμετανόητος

Δώρα Ζέμπερη

– Η Δώρα Ζέμπερη μαρτύρησε στα χέρια του και πλέον βρίσκεται στα χέρια των Αρχών!
– Συνελήφθη το πρωί της Τρίτης (07.11.2017) ο δολοφόνος της άτυχης εφοριακού και μια μέρα μετά οδηγείται στον ανακριτή
– Έλληνας, μεσήλικας και τοξικομανής – Την δολοφόνησε άγρια για ένα κινητό και μερικά ψιλά!
– Το μοιραίο λάθος που έκανε στην Ομόνοια και οδήγησε τελικά στην σύλληψή του
– Το προφίλ του δολοφόνου που ομολόγησε πως έχει κάνει και στο παρελθόν ληστείες σε νεκροταφεία
– Όλο το χρονικό της υπόθεσης που συγκλόνισε τη χώρα

Για ένα κινητό και λίγα “ψιλά” που είχε στο πορτοφόλι της, κατακρεούργησε με 14 μαχαιριές, Έλληνας τοξικομανής την άτυχη εφοριακό Δώρα Ζέμπερη μέσα στο 2ο Νεκροταφείο Αθηνών.

Από το πρωί της Τρίτης, 07.11.2017 ο άνθρωπος, στα χέρια του οποίου η Δώρα Ζέμπερη βρήκε μαρτυρικό θάνατο, βρίσκεται πλέον στα χέρια τις Ασφάλειας Αττικής.

Δώρα Ζέμπερη: Το προφίλ του δολοφόνου της

Πρόκειται για άνδρα 55 με 58 ετών, σεσημασμένο για ναρκωτικά και κλοπές. Μόνιμο θαμώνα των στενών τις πλατείας Ομονοίας, καθώς και ο ίδιος είναι χρόνια εθισμένος στην χρήση ηρωίνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr, είναι μετρίου αναστήματος και φαλακρός στο μπροστινό σημείο του κεφαλιού, ενώ έχει και κοτσίδα. Παραδέχθηκε ότι δολοφόνησε την Δώρα Ζέμπερη και πως έχει κανει παρόμοιες ληστείες. Δηλαδή σε διάφορα νεκροταφεία της Αττικάς αλλά σε αυτό ήταν η πρώτη φορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τοξικομανής φέρεται να προσπάθησε να αρπάξει το κινητό και την τσάντα της άτυχης γυναίκας. Η Δώρα Ζέμπερη αντέδρασε και μάλιστα κατάφερε ακόμα και χτύπημα στον μεσήλικα τοξικομανή. Ως αποτέλεσμα ο ίδιος εξαγριώθηκε και την καταδίωξε. Στην κυριολεξία την κατακρεούργησε με 14 μαχαιριές, δυο από αυτές στο πρόσωπο.

Ο δολοφόνος μετά την ειδεχθή πράξη του, πήγε στο πίσω μέρος του Νεκροταφείου. Πήδηξε την μάντρα σε σημείο που είναι χαμηλή και υπάρχει παραπέτο. Στην συνέχεια κινήθηκε παράλληλα με τις γραμμές του τρένου. Από εκεί βγήκε στην Λ. Ηρακλείου με κατεύθυνση την οδό Ηρακλείου. Στο ύψος του σταθμού του ΗΣΑΠ είχε σταθμεύσει ένα μηχανάκι μικρού κυβισμού. Με αυτό διέφυγε προς την περιοχή αρχικά των Πετραλώνων και στην συνέχεια της Ομόνοιας. Σκοπός του να πουλήσει το κινητό της άτυχης εφοριακού.

Η εξιχνίαση

Οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών εξέταζαν σοβαρά το ενδεχόμενο της ληστείας. Και μάλιστα από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας. Αμυδρό φως στην υπόθεση άρχισε να διαφαίνεται όταν κατάφεραν να βρουν αποτυπωμένη την εικόνα του δράστη. Αλλά και την κίνησή του στην οδό Ηρακλείου, από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας.

Δώρα Ζέμπερη

Μάλιστα οι αστυνομικοί χάνουν την εικόνα του υπόπτου στο σταθμό του ΗΣΑΠ. Χωρίς βέβαια να τον δουν να εισέρχεται σε αυτόν. Έτσι έβγαλαν το συμπέρασμα πως τελικά δεν διέφυγε από το σημείο με το συρμό του Ηλεκτρικού.

Η σύλληψη

Οι αστυνομικοί, με την θολή εικόνα του δράστη ανά χείρας και με δεδομένο το γεγονός πως το τελευταίο στίγμα του κινητού της άτυχης εφοριακού ήταν στην ευρύτερη περιοχή της Ομονοίας όπου ο δράστης το έκλεισε, άρχισαν να ψάχνουν στα καταστήματα. Αλλά και στους πλανόδιους που πωλούν μεταχειρισμένα κινητά τηλέφωνα, ορισμένα εκ των οποίων κλεμμένα.

Σε ένα από τα καταστήματα της οδού Μενάνδρου οι αστυνομικοί ανακάλυψαν την αρχή του “μίτου της Αριάδνης”. Που τους οδήγησε τελικά στην λύση του μυστηρίου…

Ο καταστηματάρχης τους επιβεβαίωσε πως την επίμαχη ημέρα της δολοφονίας, είχε εμφανιστεί ο αδίστακτος εγκληματίας, έχοντας στην κατοχή οτυ ένα ακριβό smartphone, το οποίο θέλησε να του πουλήσει προκειμένου στη συνέχεια να αγοράσει την δόση του.

Δώρα Ζέμπερη

Οι αστυνομικοί -πια- και από το βιντεοληπτικό υλικό που είχαν από το συγκεκριμένο κατάστημα, όπου το πρόσωπο του στυγνού εγκληματία είχε αποτυπωθεί με σαφήνεια, ξεκίνησαν έναν αγώνα δρόμου στα στέκια των τοξικομανών σε Πετράλωνα, Ομόνοια και Πατήσια.

Χθες το πρωί, αρχικά στην Ομόνοια, προσήγαγαν στα γραφεία του Ανθρωποκτονιών δυο γνωστούς του δράστη, οι οποίοι αποκάλυψαν πού βρίσκονταν το σπίτι του στα Πατήσια.

Αμέσως ομάδα αστυνομικών έφθασε στο σημείο και συνέλαβε τον δράστη, ο οποίος μάλιστα επιβεβαίωσε την παρουσία του στο 2ο Νεκροταφείο την ημέρα της δολοφονίας.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Στον ανακριτή πρόκειται να οδηγηθεί την Τετάρτη, 08.11.2017 ο 58χρονος. Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος του. Η δίωξη αφορά τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα. Επιπλέον απαγγέλθηκε κατηγορία και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις