Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Δώρα Ζέμπερη: Η σχέση της δολοφονίας με την υπόθεση της Ελευθερίας Αγραφιώτου

Δώρα Ζέμπερη

– Γιατί οι αστυνομικοί κάνουν λόγο ακόμη και για μανιακό δολοφόνο
– Τι δείχνουν τα στοιχεία και γιατί οι έρευνες στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση
– Γιατί το κινητό που άρπαξε ο δολοφόνος από τη Δώρα Ζέμπερη είναι “κλειδί” στην υπόθεση

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, αφήνει η Ασφάλεια Αττικής όσον αφορά στη φριχτή δολοφονία της άτυχης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη.

Μάλιστα οι αστυνομικοί δεν είναι σε θέση να αποκλείσουν το ενδεχόμενο ακόμα και μανιακού δολοφόνου που κυκλοφορεί ελεύθερος στην ευρύτερη περιοχή.

Άλλωστε και όπως έλεγε χαρακτηριστικά άνθρωπος που έχει απόλυτη γνώση των ερευνών: “…μην ξεχνούμε πως η δολοφονία της Αγραφιώτου στην περιοχή του Αμαρουσίου παραμένει ανεξιχνίαστη και από τότε γίνονταν λόγος για μανιακό δολοφόνο που στοχεύει γυναίκες”.

Το 2ο Νεκροταφείο όπου δολοφονήθηκε άγρια η άτυχη Δώρα, απέχει μόλις 3 χιλιόμετρα σε μια νοητή ευθεία, από το Σούπερ Μάρκετ που είχε βρεθεί επίσης άγρια δολοφονημένη η Ελευθερία Αγραφιώτου.

Για το λόγο αυτό οι έμπειροι Αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ερευνούν μέχρι και πέντε χρόνια βάθος, ώστε να διαπιστώσουν εάν στην συγκεκριμένη περιοχή, εν προκειμένω στη Ριζούπολη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή και σε μήκος αρκετών χιλιομέτρων, έχουν σημειωθεί παρόμοιες, ή σχεδόν παρόμοιες επιθέσεις.

Βέβαια ανάμεσα στης επιθέσεις που έχουν μπει στο “μικροσκόπιο” των Αρχών Ασφάλειας δεν είναι δυνατόν να αποκλειστεί αυτή που δέχθηκε η Ελευθερία Αγραφιώτου στο εγκαταλελειμμένο τρίτο υπόγειο πάρκινγκ σε Σούπερ Μάρκετ στην περιοχή του Αμαρουσίου.

Οι κινήσεις αυτές γίνονται, καθώς οι αστυνομικοί ακόμα στα χέρια τους δεν έχουν το πλέον βασικό στοιχείο που θα ξεκαθάριζε κατά πολύ το θολό τοπίο της δολοφονίας. Το κίνητρο του δολοφόνου δηλαδή. Όσο λείπει το κίνητρο από το κάδρο των ερευνών ο κύκλος των υπόπτων είναι διευρυμένος, και για το λόγο αυτό όλοι είναι ύποπτοι.

Ωστόσο οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών περιμένουν την ολοκλήρωση επεξεργασίας, στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, του βιντεοληπτικού υλικού που έχουν στα χέρια τους, όπου φέρεται να απεικονίζεται η άτυχη εφοριακός την ώρα που κατευθύνεται στο Νεκροταφείο.
Πάντως και σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και αυτό το υλικό είναι υπό αμφισβήτηση, καθώς οι συντετριμμένοι συγγενείς της άτυχης κοπέλας δεν αναγνώρισαν με βεβαιότητα και σε ποσοστό 100% την νεαρή που απεικονίζεται στα βίντεο, πως είναι ο δικός τους άνθρωπος.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν εισάγει το τηλεφωνικό αριθμό της άτυχης Δώρας στο λογισμικό παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που έχουν στην διάθεση τους, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν την συσκευή. Μέχρι στιγμής όμως το κινητό της εφοριακού δεν έχει δώσει κανένα σημάδι λειτουργίας.

Η κατάθεση του πατέρα

Επί 4 ώρες κατέθετε στους Αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη χωρίς όμως να προσφέρει νέα ώθηση στις έρευνες.

Όσον αφορά στις σχέσεις με την οικογένεια του ο κ. Ζέμπερης είπε: “Οι σχέσεις μου με τη σύζυγο είναι πάρα πολύ κακές. Από την ημέρα που έφυγα από το σπίτι, έστρεψε τα παιδιά μας εναντίον και δεν με άφηνε ούτε να τους μιλήσω. Αν ήμουν στο σπίτι, δεν θα πάθαινε κακό η Δώρα μου. Εγώ θα είχα επίβλεψη, θα πρόσεχα τα παιδιά μου και δεν θα άφηνα κανέναν να τους κάνει κακό.”

Τέλος, όσον αφορά στην δολοφονία της κόρης του είπε: “Τα ξημερώματα έμαθα από τον γιο μου ότι σκότωσαν τη Δώρα κι έφυγα άρον άρον να πάω στο νεκροταφείο να μάθω λεπτομέρειες. Στο σπίτι δεν πήγα ποτέ, γιατί ήμουν σίγουρος ότι θα με έδιωχναν. Εγώ τα παιδιά μου τα λατρεύω και κανένας δεν μπορεί να φανταστεί πόσο άσχημα αισθάνομαι, που δεν έχω επαφή μαζί τους.”

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις