Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Δώρα Ζέμπερη: Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες που δίνει ο δολοφόνος – Ανατροπή από τις “αποκαλύψεις” για συμβόλαιο θανάτου

Δώρα Ζέμπερη

– Σε ένα υπόμνημα 40 σελίδων ο 58χρονος Μανώλης Σοροπίδης κάνει λόγο για “συμβόλαιο θανάτου” κατά της εφοριακού
– Ο δολοφόνος λέει ότι του ζήτησαν να σκοτώσει τη Δώρα Ζέμπερη για 30.000 ευρώ
– “Μου έδειξαν φωτογραφίες, την παρακολουθούσα δυο εβδομάδες” λέει
– Τα “στικάκια” στην τσάντα της άτυχης γυναίκας και οι έρευνες για όσα αναφέρει τώρα ο δράστης
– Λέει ότι φοβάται για τη ζωή του μέσα στη φυλακή και ζητάει να γίνει μεταγωγή του

Συγκλονίζουν τα όσα ισχυρίζεται τώρα ο 58χρονος που ομολόγησε ότι σκότωσε την άτυχη Δώρα Ζέμπερη. Σε ένα υπόμνημά του αναφέρει ότι έλαβε εντολή από δύο άτομα να σκοτώσει την άτυχη εφοριακό λόγω της επαγγελματικής ιδιότητάς της.

Στο 40 σελίδων υπόμνημά του ο Μανώλης Σοροπίδης λέει ότι η δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο ήταν στην ουσία ένα “συμβόλαιο θανάτου¨κατά της εφοριακού. Ισχυρίζεται ουσιαστικά ότι κάποιοι οι οποίει είχαν μπει στο στόχαστρο ελέγχου από την υπηρεσία στην οποία εργαζόταν η γυναίκα του ζήτησαν να τη “βγάλει από τη μέση¨.

Οι δύο που έδωσαν την εντολή

Ο 58χρονος αναφέρεται σε δύο άτομα. Τους συναντούσε όπως είπε στα δικαστήρια. Τόσο στην οδό Λουκάρεως, όσο και στην οδό Ευελπίδων. Αναφέρεται στον έναν με το μικρό του όνομα και στον άλλο ως “το αφεντικό”. Λέει ότι από τους ίδιους ανθρώπους αγόραζε και ναρκωτικά. Τον προσέγγισαν όπως ισχυρίζεται και του ζήτησαν να σκοτώσει την εφοριακό για 30.000 ευρώ.

Αναφέρει μάλιστα ότι συμφωνήθηκε προκαταβολή ύψους 4.000 ευρώ, αλλά τελικά έλαβε 2.000 ευρώ.

Οι λεπτομέρειες

Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι το γεγονός ότι ο 58χρονος αναφέρεται σε πολλές λεπτομέρειες. Λέει ότι οι δύο άνδρες του έδειξαν φωτογραφίες της 32χρονης, ότι την παρακολουθούσε επί δύο εβδομάδες. Πως είχε μάθει τα πάντα για τις κινήσεις της. Αναφέρει χαρακτηριστικά από που πήγαινε στο νεκροταφείο, ότι την είχε δει ξανά να πηγαίνει στον τάφο του φίλου της να στέκεται στο ίδιο σημείο και να ακουμπάει την τσάντα της πάνω στο μνήμα. Λέει μάλιστα ότι είχε μάθει ακόμη και ότι τα τσιγάρα της είναι λευκά. Μια λεπτομέρεια που μοιάζει να επιβεβαιώνει τη μαρτυρία από το ψιλικατζίδικο στη γειτονιά της Δώρας Ζέμπερη πως ο δολοφόνος είχε κάνει την εμφάνισή του στην περιοχή.

Ο 58χρονος αναφέρει μάλιστα και κάποια στικάκια, προφανώς με υλικό από την εργασία της 32χρονης τα οποία ήταν ίσως εκείνα που την έβαλαν στο στόχαστρο.

Λέει πως μετά τη δολοφονία συνάντησε ξανά τουλάχιστον τον έναν από τους εντολείς του αλλά εκείνος προσποιήθηκε ότι δεν τον γνωρίζει.

Φοβάται για τη ζωή του

Ισχυρίζεται ότι ως τώρα δεν είχε μιλήσει από φόβο, τώρα λέει όμως ότι η ζωή του κινδυνεύει μέσα στη φυλακή και ζητά τη μεταγωγή του σε άλλη περιοχή. Αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά “ελπίζω να ζήσω ως τη δίκη και εκεί θα τα πούμε”.

Οι αποκαλύψεις ανατρέπουν τα δεδομένα ως τώρα και οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, καθώς ο 58χρονος δεν μοιάζει να θέλει να ελαφρύνει τη θέση του…

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις