Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

«Εγώ έκανα ό,τι μου έλεγαν – Μου έδιναν χαρτζιλίκι για τη δόση μου» λέει ο Αλβανός συνεργάτης του Ξηρού – Ο απόστρατος “γέμισε” όπλα τις γιάφκες

«Εγώ έκανα ό,τι μου έλεγαν – Μου έδιναν χαρτζιλίκι για τη δόση μου» λέει ο Αλβανός συνεργάτης του Ξηρού – Ο απόστρατος “γέμισε” όπλα τις γιάφκες

– Προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή πήραν ο Έλληνας απότακτος και ο Αλβανός που συνελήφθησαν ως συνεργάτες του Χριστόδουλου Ξηρού
– «Μου έδινε χαρτζιλίκι ο κύριος Χ. για να μαζεύω τις ελιές, να φυλάω τα πρόβατα και να προσέχω τη μάνα του» είπε ο 34χρονος Αλβανός στην Αντιτρομοκρατική
– Υποστήριξε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο 54χρονος πρώην αστυνομικός είναι χρήστες κοκαΐνης
– Ο Έλληνας απότακτος θεωρείται ο άνθρωπος που κανόνισε την εισαγωγή των όπλων που βρέθηκαν στη γιάφκα της Αναβύσσου – Είναι το δεξί χέρι ποινικού που βρίσκεται στον Κορυδαλλό
– Είχε επαφές με την Αλβανία από τα μέσα του ’90 όταν υπηρέτησε στο προξενείο στο Αργυρόκαστρο

Στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής μετά από επιχείρηση στην Καλαμάτα βρίσκονται εδώ και μερικές ώρες ένας 54χρονος Έλληνας, απότακτος αστυνομικός και ένας 34χρονος Αλβανός. Και οι δυο θεωρούνται από την Αντιτρομοκρατική ως άμεσοι συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού, οι οποίοι θα συμμετείχαν στο τρομοκρατική χτύπημα που ήθελε να κάνει ο «Μανώλης» της 17 Νοέμβρη στις φυλακές Κορυδαλλού για να… απελευθερώσει τους «συντρόφους» του από τους Πυρήνες της Φωτιάς.

Σε ό,τι αφορά στον Αλβανό οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για τον διαβόητο Χάρη, το συνεργό του Χριστόδουλου Ξηρού που εμφανίστηκε με αυτό το όνομα και νοίκιασε τη γιάφκα της Αναβύσσου.

Ο 54χρονος αποτάχθηκε από την αστυνομία γιατί είχε εμπλακεί σε υπόθεση αρχαιοκαπηλείας καθώς και σε μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων στο Γύθειο

Ο ίδιος, πάντως, αρνείται οποιαδήποτε σχέση με την τρομοκρατία και τον Ξηρό. Όπως είπε στην κατάθεσή του στην Αντιτρομοκρατική «με είχε ο κύριος Χ. (σ.σ. απότακτος αστυνομικός) στην Καλαμάτα για να μαζεύω τις ελιές, να φυλάω τις προβατίνες και την κατάκοιτη μητέρα του. Μου έδινε μεροκάματο για να παίρνω τη δόση μου γιατί είμαι εθισμένος στην κοκαΐνης όπως και ο κ. Χ. Εγώ έκανα ό,τι μου είπε ο κ. Χ.».

Απότακτος έπαιρνε εντολές από τον γνωστό ποινικό. Έστειλε τον αλεβαό να νοικιάσει σπίτι αναβυσσο

Ο 54χρονος απόστρατος είναι παλιός γνώριμος των αρχών για υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου και έως τώρα δεν υπήρχαν πληροφορίες εμπλοκής του με τρομοκρατικές ομάδες. Όμως βρέθηκαν αποτυπώματά του στη γιάφκα της Αναβύσσου, όπου κρυβόταν ο Ξηρός και θεωρείται πως ήταν επιχειρησιακό στέλεχος.

Η Αντιτρομοκρατική θεωρεί πως ο 54χρονος είναι το πρόσωπο που κανόνιζε τα πάντα για την απόκτηση και μεταφορά του οπλισμού που βρέθηκε στη γιάφκα. Ο απότακτος αστυνομικός είχε επαφές με την Αλβανία και μπορούσε να έχει πρόσβαση σε προμήθεια οπλισμού, καθώς στα μέσα της 10ετίας του ’90 είχε υπηρετήσει στο ελληνικό προξενείο στο Αργυρόκαστρο. Γι’ αυτό πιστεύεται πως είναι ο άνθρωπος που κανόνισε την εισαγωγή των όπλων που βρέθηκαν στη γιάφκα της Αναβύσσου.

Αυτό που πλέον έχει αποσαφηνιστεί είναι η σχέση του Χριστόδουλου Ξηρού με τους ποινικούς. Ο 54χρονος θεωρείται πως είχε άμεσες σχέσεις με γνωστό ποινικό κρατούμενο των φυλακών. Από εκείνον έπαιρνε εντολές και έτσι έστειλε τον 34χρονο Αλβανό να νοικιάσει το σπίτι στην Ανάβυσσο.

Πληροφορίες του newsit λένε ότι ο απότακτος αστυνομικός υπήρξε δεξί χέρι του ποινικού. Στο παρελθόν είχε απασχολήσει για υποθέσεις εκβιασμού στην περιοχή των Νοτίων Προαστίων της Αθήνας για λογαριασμό του ποινικού, ενώ θεωρείται και ο άνθρωπος που του είχε βρει καταφύγιο στη Μικρομάνη την περίοδο που καταζητούνταν από την αστυνομία.

Επιβεβαιώνονται οι σχέσεις με τους ποινικούς

Η σύλληψη των δύο ανδρών επιβεβαιώνουν σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική τις στενές σχέσεις των Πυρήνων με ποινικούς κρατούμενους.

Όλα πλέον δείχνουν ότι εκτός του 54χρονου που ήδη από το 2001 φαίνεται να είχε στενότατες σχέσεις με τον γνωστό νονό της νύχτας και ο 34χρονος Αλβανός που στο παρελθόν είχε συλληφθεί για ποινική υπόθεση ήταν στον κύκλο του γνωστού ποινικού.

Ο 34χρονος που εμφανίστηκε ως Χάρης στη φυλακή απέκτησε και σχέσεις με ηγετικό στέλεχος των Πυρήνων.
Προφανώς μετά την αποφυλάκισή του έλαβε εντολή από τον νονό της νύχτας να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Ξηρό.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. λένε ότι σε ό,τι αφορά στο ρόλο του απότακτου αστυνομικού ότι αυτός ήταν διακριτός στην οργάνωση και πάντα λειτουργούσε κατ’ εντολή του γνωστού ποινικού που κρατείται στην Α’ πτέρυγα στις φυλακές Κορυδαλλού

Ο ρόλος του λένε οι ίδιες πηγές ήταν “μεταφορά και απόκρυψη οπλισμού και φυγάδευση προσώπων”, όπως δηλαδή έγινε με την περίπτωση του Αλβανού γνωστού ως “Χάρη” τον οποίο και έκρυβε σε σπίτι στο κέντρο της Καλαμάτας.

Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν

Προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή, ζήτησαν και έλαβαν από τον εφέτη ειδικό ανακριτή, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας, οι δύο κατηγορούμενοι ως συνεργοί του βαρυποινίτη για την υπόθεση της 17Ν, Χριστόδουλου Ξηρού.

Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν έπειτα από ένταλμα του ανακριτή για σωρεία κακουργηματικών πράξεων που αφορούν στα αδικήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών και όπλων κ.α. Βαρύνονται επίσης με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

Και οι δύο φέρονται να αρνούνται τις πράξεις που τους αποδίδονται.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε