Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Εισβολή Ρουβίκωνα στο γραφείο καθηγητή του ΕΜΠ

Εισβολή Ρουβίκωνα στο γραφείο καθηγητή του ΕΜΠ

Μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνας» εισέβαλαν στο γραφείο του καθηγητή του ΕΜΠ, Δημήτρη Καλιαμπάκου. Την εισβολή έκαναν γνωστή μέσω του indymedia και μιλούν για «παρέμβαση τις εξορύξεις πετρελαίου στην Ηπειρο».

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων σε μακροσκελές κείμενο: «Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προωθούν μία ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή. Επίσημη ανακοίνωση είναι ότι οι ελληνικές θάλασσες θα μετατραπούν σε πετρελαϊκό κόμβο της Ανατολικής Μεσογείου. Και σε περίπτωση ατυχήματος; Οι οικολογικές οργανώσεις επισημαίνουν την εμπειρία του ότι οι αποζημιώσεις που εκδικάζονται πολλές φορές μετα από μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες είναι χαμηλότερες από τη ζημιά που έχει υποστεί το περιβάλλον, η οικονομία και οι τοπικές κοινωνίες. Άλλωστε ο φυσικός πλούτος δε μετράται σε χρήμα. Συμπεράσματα για το τι γίνεται σε περιοχές εξόρυξης πετρελαίων μπορούμε να βγάλουμε από την εμπειρία και την ιστορία πετρελαιοπαραγωγών χωρών. Για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις καθώς και για επιπτώσεις πολιτισμικές κοινωνικές γεωπολιτικές θα μπορούσαμε να παραθέσουμε τόμους συζητήσεων».

Τα μέλη του Ρουβίκωνα καταλήγουν λέγοντας: «Απαιτούμε ΑΜΕΣΗ εγκατάλειψη των σχεδίων για την εκμετάλευση των υδρογονανθράκων σε χερσαία και θαλάσσια κοιτάσματα. Αλληλεγγύη στον αδάμαστο αγώνα των κατοίκων της Ηπείρου».

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις