Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Είχαν πλημμυρίσει με χασίς και κοκαΐνη Θεσπρωτία και Πρέβεζα – 8 συλλήψεις

Είχαν πλημμυρίσει με χασίς και κοκαΐνη Θεσπρωτία και Πρέβεζα – 8 συλλήψεις

Μια εγκληματική οργάνωση που διακινούσε χασίς και κοκαΐνη στην ευρύτερη περιοχή των δήμων Σουλίου, Θεσπρωτίας και Φαναρίου Πρέβεζας, έπεσε στα χέρια των αρχών.

Η οργάνωση έφερνε τα ναρκωτικά από την Αττική και στη συνέχεια τα διακινούσε στις παραπάνω περιοχές με σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Συνελήφθησαν 4 άτομα, ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της σπείρας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθησαν 3 άνδρες και μία γυναίκα, για αυτόφωρα αδικήματα που διαπιστώθηκαν κατά την αστυνομική έρευνα, σε βάρος των οποίων, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης, καλλιέργειας και κατοχής ναρκωτικών καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Πως λειτουργούσε η σπείρα

Η εγκληματική οργάνωση, έχοντας ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της έκανε διακίνηση κυρίως κοκαΐνης αλλά και χασίς τα τελευταία δυο χρόνια στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Σουλίου Θεσπρωτίας και Φαναρίου Πρέβεζας.

Τα ναρκωτικά τα προμηθεύονταν ο αρχηγός της σπείρας από περιοχή της Αττικής και τα μετέφερε είτε ο ίδιος με τα συνήθη συγκοινωνιακά μέσα, είτε από κοινού με άλλο μέλος της οργάνωσης χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ στη συνέχεια τα ναρκωτικά αποθηκεύονταν στο σπίτι του.

Στη συνέχεια φρόντιζε ο ίδιος για την περαιτέρω διακίνησή τους και την είσπραξη των χρημάτων από τις αγοραπωλησίες, ενώ σε περίπτωση αδυναμίας του ανέθετε την αγοραπωλησία των ναρκωτικών στα υπόλοιπα μέλη.

Μάλιστα υπολογίζεται πως το τελευταίο 4μηνο πραγματοποιήθηκαν πάνω από 66 αγοραπωλησίες ναρκωτικών.

Στις σχετικές έρευνες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-12 φιξάκια κοκαΐνης, συνολικού βάρους -10- γραμμαρίων,

κάνναβη σε ακατέργαστη και κατεργασμένη μορφή συνολικού βάρους 649,6-γραμμαρίων,

9 δενδρύλλια κάνναβης,

348 σπόροι κάνναβης,

165 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

χρηματικό ποσό 9.200 ευρώ,

Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,

ναρκωτικό χάπι,

3 κυνηγετικά όπλα,

2 γκλοπ, τσεκούρι, μαχαίρι και

11 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις