Σάββατο, 18 Μαΐ
23oC Αθήνα

Έκαναν “χρυσές δουλειές” με εισαγωγή κάνναβης από την Αλβανία – Πάνω από 700.000 ευρώ τα κέρδη

Έκαναν “χρυσές δουλειές” με εισαγωγή κάνναβης από την Αλβανία – Πάνω από 700.000 ευρώ τα κέρδη

Μια πολυμελής εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής. Η οργάνωση έκανε εισαγωγή από την Αλβανία, μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Παράλληλα εκτός από την εισαγωγή κάνναβης, αναλάμβανε την μεταφορά την αποθήκευση και την διακίνησή τους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν επτά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εκ των οποίων έξι Ελληνες, ηλικίας 26,43, 44, 46, 46 και 55 ετών και ένας 46χρονος Αλβανός. Επίσης, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας ακόμη συνεργός τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Σημειώνεται, ότι η αστυνομία εκτιμά πως τα παράνομα κέρδη του κυκλώματος υπερβαίνουν το ποσό των 700.000 ευρώ.

Το χρονικό της εξάρθρωσης της σπείρας

Η εξάρθρωση τής οργάνωσης ξεκίνησε όταν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, εντόπισαν στη Νέα Ερυθραία Ι.Χ φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 44χρονου, κατά τη στιγμή της φόρτωσής του, από αποθηκευτικό χώρο, με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.

Στο σημείο συνελήφθη ο 46χρονος, ο οποίος θα πραγματοποιούσε τη μεταφορά με το φορτηγό αυτοκίνητο. Σε παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αθήνα, Γέρακας, Καλλιθέα),στη Ρόδο και την Κω, συνελήφθησαν και άλλα μέλη του κυκλώματος. Εξάλλου, συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Κακαβιάς Ιωαννίνων και 46χρονος Αλβανός κατά την προσπάθειά του να αναχωρήσει για τη χώρα του.

Σε αστυνομικές έρευνες σε οχήματα και χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 366 κιλών και 985,3 γραμμαρίων, κατεργασμένη κάνναβη συνολικού βάρους 3 κιλών και 75,5 γραμμαρίων, χασισέλαιο βάρους 97,5 γραμμ, κοκαΐνη βάρους 0,3 γραμμ, τα χρηματικά ποσά των 191.545 ευρώ και 1.420 δολαρίων Η.Π.Α, καθώς και τρία οχήματα. Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή από την Αλβανία στη Χώρα μας μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, καθώς και στη μεταφορά, αποθήκευση και περαιτέρω διακίνηση σε διάφορες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Χώρας.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες (4-10-2017), σε διάφορες περιοχές, επτά (7) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εκ των οποίων έξι (6) ημεδαποί ηλικίας 26,43, 44, 46, 46 και 55 ετών και ένας 46χρονος υπήκοος Αλβανίας. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας (1) επιπλέον συνεργός τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και παράβαση της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Πιο αναλυτικά, μετά από ενδελεχή αστυνομική έρευνα για τη δράση του ανωτέρω εγκληματικού κυκλώματος, κατάλληλη αξιοποίηση και διασταύρωση στοιχείων, δημιουργία «προφίλ» των εμπλεκομένων και πολυήμερη επιτήρηση των ενεργειών τους, πιστοποιήθηκε ο ρόλος των μελών του και αποκαλύφθηκαν οι χώροι αποθήκευσης και τα μέσα μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, πρωινές ώρες της 4-10-2017, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, εντόπισαν στη Νέα Ερυθραία Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 44χρονου ημεδαπού, κατά τη στιγμή της φόρτωσής του, από αποθηκευτικό χώρο (καβάτζα), με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης. Στο σημείο συνελήφθη ο 46χρονος ημεδαπός ο οποίος θα πραγματοποιούσε τη μεταφορά με το φορτηγό αυτοκίνητο.

Ταυτόχρονα και σε παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αθήνα, Γέρακας, Καλλιθέα) και στις νήσους Ρόδο και Κω, συνελήφθησαν και άλλα μέλη του κυκλώματος. Βραδινές ώρες της ιδίας ημέρας, συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Κακαβιάς Ιωαννίνων ο 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατά την προσπάθειά του να αναχωρήσει προς την Αλβανία.

Σε ενεργηθείσες έρευνες σε οχήματα και χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– Ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -366- κιλών και -985,3- γραμμαρίων
– Κατεργασμένη κάνναβη συνολικού βάρους -3- κιλών και -75,5- γραμμαρίων
– Χασισέλαιο βάρους -97,5- γραμμ.
– Κοκαΐνη βάρους -0,3- γραμμ.
– Το χρηματικό ποσό των -191.545- ευρώ
– Το χρηματικό ποσό των -1.420- δολαρίων Η.Π.Α.
– Ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
– Ένα (1) Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί)
– Ένα (1) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο
– Μία (1) μοτοσυκλέτα
– Ένα (1) αεροβόλο όπλο
– Πέντε (5) φυσίγγια
– Τρεις (3) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
– Δώδεκα (12) συσκευές κινητής τηλεφωνίας

Από τη μεθοδολογία και το εύρος δράσης, υπολογιζομένων και των κατασχεθεισών ποσοτήτων κάνναβης, εκτιμάται ότι τα παράνομα κέρδη του κυκλώματος υπερβαίνουν τις -700.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις