Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Εκατοντάδες ληστείες! Εξαρθρώθηκε επικίνδυνη εγκληματική ομάδα!

ληστείες

Στα χέρια των Αρχών τα μέλη άκρως επικίνδυνης συμμορίας που διέπρατε ληστείες και κλοπές σε επιχειρήσεις. Αναζητούνται κι άλλα μέλη της σπείρας.

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα που… αποτελούσε φόβο και τρόμο! Τα μέλη της έκαναν εκατοντάδες ληστείες και κλοπές σε διάφορες επιχειρήσεις. Πρατήρια υγρών καυσίμων, περίπτερα, καταστήματα τυχερών παιγνίων μερικές από αυτές. Δεν… γλίτωναν ούτε οδηγοί οχημάτων!

Οι συλλήψεις έγιναν το πρωί της 18ης Νοέμβριου του 2017 στην Αθήνα. Σημειώθηκε καταδίωξη κατά τη διάρκεια της οποίας εμβολίστηκε ένα υπηρεσιακό όχημα. Συνελήφθησαν συνολικά τέσσερις Έλληνες ηλικίας 21, 27, 32 και 33 ετών. Όλοι τους μέλη της σπείρας οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν διαρρήξει περίπτερο στη Νέα Ιωνία. Από το εσωτερικό του είχαν καταφέριε να αφαιρέσουν διάφορα προϊόντα.

Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται οκτώ ακόμη συνεργοί τους. Επτά ήταν Έλληνες και ένας υπήκοος Αλβανίας. Ακόμη, ταυτοποιήθηκε επιπλέον ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, ως κλεπταποδόχος.

Από τις ληστείες στο… βαρύ κατηγορητήριο

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- εξής αδικήματα:

της εγκληματικής οργάνωσης.

– της ληστείας.

– της κλοπής.

– των διακεκριμένων φθορών.

– του εμπρησμού.

– της αντίστασης.

– Της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Πώς ξετύλιξε το κουβάρι η ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, έπειτα από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής εξακριβώθηκε ότι από τα τέλη του 2016, είχε συσταθεί εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας πραγματοποιούσαν καθημερινά ληστρικές επιδρομές σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα, τα οποία είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο και με ορμητήριο καταυλισμούς στον Ασπρόπυργο και στην Μάνδρα, μετέβαιναν νυχτερινές ώρες σε διάφορες περιοχές, πραγματοποιώντας ληστείες σε περίπτερα, πρατήρια υγρών καυσίμων και ψιλικατζίδικα αλλά και διαρρήξεις-κλοπές σε διάφορα καταστήματα.

Ως προς την σύνθεση της “επιχειρησιακής ομάδας” των δραστών, αυτή διαφοροποιείτο σε κάθε εξόρμηση, με τον αριθμό των συμμετεχόντων να κυμαίνεται από τρείς έως δέκα κάθε φορά, ενώ επιπλέον προέβαιναν στην διάπραξη πολλαπλών κλοπών και ληστειών σε κάθε εξόρμηση.

Περαιτέρω, κατά τη διάρκεια των ληστειών διατηρούσαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, απειλούσαν με διάφορα αντικείμενα τα θύματα τους και σε ορισμένες περιπτώσεις, κακοποιούσαν τα θύματά τους με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Τέλος, μετά την ολοκλήρωση των εγκληματικών τους πράξεων, προέβαιναν σε εμπρησμό των κλεμμένων οχημάτων που χρησιμοποιούσαν, σε ερημική τοποθεσία στον Ασπρόπυργο.

Τι βρήκαν οι Αρχές

Στην κατοχή τους καθώς και έπειτα από έρευνα σε καταυλισμούς στον Ασπρόπυργο και στην Μάνδρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κλεμμένα αυτοκίνητα, διάφορα κλοπιμαία, διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια και κουκούλες.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 125 υποθέσεις και συγκεκριμένα:

– σαράντα πέντε ληστείες σε περίπτερα, πρατήρια καυσίμων, ψιλικατζίδικα και οδηγούς οχημάτων.

– είκοσι πέντε διαρρήξεις-κλοπές σε περίπτερα, καταστήματα και εταιρείες.

– πενήντα πέντε κλοπές οχημάτων.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της ανωτέρω εγκληματικής ομάδας έχουν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις