Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκατοντάδες μολότοφ, ρόπαλα και αντιασφυξιογόνες μάσκες στη Νοταρά!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ένα ολόκληρο οπλοστάσιο ανακάλυψε και μάλιστα εντελώς τυχαία η Ασφάλεια Αττικής, σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην οδό Νοταρά στα Εξάρχεια.

Μάλιστα, λόγω του ότι οι δεκάδες βόμβες μολότοφ ήταν άθικτες και έτοιμες να χρησιμοποιηθούν, οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας τις μετέφεραν αμέσως στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να διερευνηθούν για τυχόν αποτυπώματα που άφησαν στα μπουκάλια οι κατασκευαστές τους, αλλά και για υλικό DNA: “…πρόκειται για ένα υλικό ιδιαίτερα αξιοποιήσιμο, καθώς οι βόμβες είναι άθικτες και δεν νομίζω όταν τις κατασκεύαζαν να φορούσαν γάντια οι δράστες”, λέει με νόημα αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

Η αποκάλυψη του οπλοστασίου και μάλιστα εν όψει της 8ης επετείου της δολοφονίας του 15χρονου Α. Γρηγορόπουλου από Ειδικό Φρουρό, έγινε πραγματικά εντελώς τυχαία, καθώς κάτοικοι στην οδό Νοταρά το απόγευμα της Κυριακής κάλεσαν την Πυροσβεστική, καθώς στην περιοχή επικρατούσε έντονη οσμή βενζίνης.
Το πλήρωμα του Πυροσβεστικού οχήματος που έφθασε στο σημείο, και μπήκαν στο εγκαταλελειμμένο κτίριο, ανακάλυψαν μέσα σε ένα μεγάλο σάκο πλάτης και σε τελάρα, τουλάχιστον 150 βόμβες μολότοφ, ξύλινα ρόπαλα και αντιασφυξιογόνες μάσκες.
Αμέσως, οι πυροσβέστες κάλεσαν την Ασφάλεια Αττικής και μέσα σε λίγα λεπτά κλιμάκιο της Κρατικής Ασφάλειας, έφθασε στο σημείο και περισυνέλεξε τα ευρήματα.

Βέβαια, όσον αφορά στην…χρησιμότητα των ευρημάτων, εκτιμάται από τους Αξιωματικούς της Κρατικής Ασφάλειας πως οι δεκάδες βόμβες μολότοφ, εμπρηστικές και εκρηκτικές θα χρησιμοποιούνταν σε ενδεχόμενα επεισόδια που θέλουν να στήσουν στην επέτειο της δολοφονίας του άτυχου παιδιού, χρησιμοποιώντας βέβαια ως ορμητήριο τους το κτίριο του Πολυτεχνείου.

Για το λόγο αυτό, τα μέτρα που έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ για την σημερινή επέτειο, είναι δρακόντεια, με περίπου τρεις χιλιάδες Αστυνομικούς όλων των Υπηρεσιών και κυρίως των ΜΑΤ, οι οποίοι μάλιστα έχουν σαφείς εντολές να αποτρέψουν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, σε μια περίοδο μάλιστα που οι έμποροι στο ιστορικό κέντρο της πόλης περιμένουν εν όψει των εορτών να βγάλουν τα “σπασμένα” του έτους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε