Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Έκρηξη στο Κολωνάκι: “Δολοφονική ενέργεια – Ήθελαν αίμα”

Έκρηξη στο Κολωνάκι: “Δολοφονική ενέργεια – Ήθελαν αίμα”

Οι δράστες που τοποθέτησαν τον μηχανισμό που προκάλεσε την έκρηξη στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι δεν προειδοποίησαν και οι αστυνομικοί λένε ότι πιθανότατα ήθελαν θύματα, η ενέργειά τους χαρακτηρίζεται δολοφονική.

Η έκρηξη στο Κολωνάκι ήταν ισχυρή, Μάρτυρες περιγράφουν μια μεγάλη λάμψη και εκκωφαντικό θόρυβο.
Έμπειροι αξιωματικοί της Αστυνομίας είναι εξαιρετικά προβληματισμένοι από το περιστατικό. Ο τόπος και ο χρόνος δείχνει ότι οι δράστες είχαν στόχο έναν Ιερό Ναό – σύμβολο για την Πρωτεύουσα και μάλιστα σε μια από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές εορτές.
Δεν επέλεξαν όμως απλά να κάνουν ένα συμβολικό χτύπημα. Δεν φρόντισαν να κάνουν κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα και έτσι έβαλαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο νεωκόρος της εκκλησίας ήταν αυτός που εντόπισε τον μηχανισμό και μάλιστα προσπάθησε αντιλαμβανόμενος περί τίνος πρόκειται να προστατέψει τον Ναό (παίρνοντας μεγάλο ρίσκο) να τον απομακρύνει από την πλαϊνή είσοδο όπου είχε τοποθετηθεί.
Το γεγονός ότι ο μηχανισμός εξερράγη την ώρα που έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί προκαλεί αρκετές υποψίες. Ο εκπρόσωπος των Αστυνομικών Σ. Μπαλάσκας λέει ότι οι δράστες ήθελαν θύματα, πιθανότατα είχαν στόχο τους αστυνομικούς.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις