Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Έκρηξη στο Κολωνάκι – Τραυματίες ένας αστυνομικός και ο νεωκόρος του Αγίου Διονυσίου

Έκρηξη στο Κολωνάκι – Τραυματίες ένας αστυνομικός και ο νεωκόρος του Αγίου Διονυσίου

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 07:10 κοντά στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι.
Ο τραυματίας αστυνομικός έχει μεταφερθεί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.
Ο νεωκόρος της Εκκλησίας έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε χάρτινο κουτί.
Αποκλεισμένη από την Αστυνομία η οδός Σκουφά.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 07:10 στην πλαϊνή είσοδο του Ιερού Ναού του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μηχανισμός που προκάλεσε την έκρηξη ήταν τοποθετημένος σε χάρτινο κουτί και αρχικά είχε τοποθετηθεί στην κεντρική είσοδο του Ναού. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Αστυνομία δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Ο νεωκόρος της εκκλησίας εντόπισε το ύποπτο αντικείμενο και ενημέρωσε την αστυνομία. Ανέφερε ότι υπήρχε ένα ύποπτο χάρτινο κουτί. Μάλιστα ο νεωκόρος μετακίνησε το κουτί με τον μηχανισμό μερικά μέτρα και τον τοποθέτησε στο παρτέρι κοντά στην πλαϊνή είσοδο.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο  άνδρες του Α.Τ. Εξαρχείων που βρισκόταν σε περιπολία. Ο ένας από τους αστυνομικούς πλησίασε τον μηχανισμό και μετέφερε τηλεφωνικά στο Κέντρο ότι αποτελείται από δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό, καλώδια, μια μπαταρία και ένα ρολόι. Την ώρα που ο αστυνομικός, αλλά και ο νεωκόρος της εκκλησίας βρισκόταν δίπλα στον μηχανισμό αυτός εξερράγη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αστυνομικός δεν έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά καθώς φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, ωστόσο μεταφέρθηκε άμεσα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Όπως ανέφεραν στο OnAlert.gr καλά ενημερωμένες πηγές, ο αστυνομικός βρίσκεται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Στο 401 Γ.Σ.Ν.Α. μεταβαίνει ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας για να δει από κοντά τον τραυματία αστυνομικό.

Ο τραυματίας αστυνομικός έχει εγκαύματα στα χέρια και στο πρόσωπο, ένα θλαστικό τραύμα και κάποιους μώλωπες. Λόγω της έκρηξης ο αντιμετωπίζει κάποιο αναπνευστικό πρόβλημα, ωστόσο οι γιατροί δεν ανησυχούν.

Ο νεωκόρος φέρει ελαφρά τραύματα στα χέρια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου – Ε. Μιλή

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις