Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΙ – Επί τόπου η αντιτρομοκρατική

Έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΙ – Επί τόπου η αντιτρομοκρατική

Έκρηξη στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΙ στο Νέο Φάληρο.
Είχαν γίνει προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε ΜΜΕ.
Η αστυνομία πρόλαβε να αποκλείσει την περιοχή.
Δείτε φωτογραφίες και video από το σημείο.
Η βόμβα ήταν μέσα σε ένα σακίδιο.

Έκρηξη βόμβας έγινε στον ΣΚΑΙ λίγα λεπτά μετά τις 2.30 τα ξημερώματα στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου. Από την έκρηξη ευτυχώς δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί αλλά μόνο υλικές ζημιές. Το κτίριο εκκενώθηκε άμεσα από τους εργαζόμενους και όλοι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια. Είχαν προηγηθεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στον ΑΝΤ1 και στην Zougla.gr και η περιοχή είχε αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις.

Δείτε τη στιγμή της έκρηξης

Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα εξαιτίας της ισχυρότατης έκρηξης.

Η έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού ήταν τόσο ισχυρή που προκάλεσε ζημιές στο κτίριο όπου στεγάζεται ο ΣΚΑΙ και η Καθημερινή, κυρίως σπασμένα τζάμια, σε σχεδόν όλους τους ορόφους του κτιρίου.



Οι πρώτες εικόνες μετά την έκρηξη

Ο ΣΚΑΙ βρίσκεται επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου στο Νέο Φάληρο. Άγνωστος τηλεφώνησε στη 01:45 τα ξημερώματα της Δευτέρας και προειδοποίησε πως θα ενεργοποιηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στον ΣΚΑΪ. Ο άγνωστος έδωσε περιθώριο 45 λεπτά και ανέφερε τρεις φορές πως «δεν είναι φάρσα». Μάλιστα, είναι πρωτοφανές ότι ο άγνωστος δράστης κάλεσε από αριθμό χωρίς απόκρυψη.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, η βόμβα αποτελούνταν από τουλάχιστον 5 κιλά εκρηκτικής ύλης. Το ωστικό κύμα εκτονώθηκε από τα χαμηλά προς τα ψηλά. Χαρακτηριστικές της ισχύος της έκρηξης το γεγονός πως σύμφωνα με μαρτυρίες η έκρηξη ακούστηκε έως τη Νέα Σμύρνη.

Στο σημείο βρίσκονται ειδικοί πυροτεχνουργοί και συλλέγουν ότι απέμεινε από την έκρηξη. Ο εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε έναν σάκο, ήταν τοποθετημένος έξω από το κτίριο, σε πεζοδρόμιο απέναντι στην είσοδο των εγκαταστάσεων, σε απόσταση περίπου επτά μέτρων.

Εκτιμάται ότι οι δράστες της επίθεσης πέρασαν από το σημείο, άφησαν τον σάκο και απομακρύνθηκαν.

Επί τόπου βρέθηκαν η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος προκειμένου να ενημερωθούν.

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στο σημείο· γίνεται εκτροπή των αυτοκινήτων προς τη Γλυφάδα και προς τον Πειραιά από την παλιά παραλιακή οδό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις