Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Εκρηκτική νύχτα στα Εξάρχεια χωρίς τραυματισμούς και προσαγωγές

Εξάρχεια

Ακόμη μια νύχτα με μολότοφ και πετροπόλεμο στα Εξάρχεια. Όλα έγιναν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (09.12.2017).

Και αυτή τη φορά, πρωταγωνιστές των επεισοδίων στα Εξάρχεια ήταν νεαροί κουκουλοφόροι.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα έγινε σειρά επιθέσεων με βόμβες μολότοφ και πέτρες, εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρισκόταν στη συμβολή της οδού Πατησίων με την Τοσίτσα, στην περιοχή του Πολυτεχνείου.

Από τις επιθέσεις δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ δεν έγιναν προσαγωγές.

18,5 τόνοι μπάζα στα Εξάρχεια

Τα νέα επεισόδια σημειώνονται λίγες μέρες μετά από εκείνα που ξεκίνησαν ύστερα από το τέλος της πορείας αναρχικών για την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, την επόμενη μέρα των επεισοδίων, την Πέμπτη (07.12.2017), τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων μάζεψαν 18,5 τόνους σκουπίδια!

Ήταν πέτρες, μάρμαρα, πλακάκια ακόμη και κομμάτια από ζαρντινιέρες που χρησιμοποίησαν οι «γνωστοί – άγνωστοι» για τη «μάχη» με τον… εχθρό (τους).

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, κάηκαν τέσσερα αυτοκίνητα και 15 κάδοι απορριμμάτων.

Οι νεαροί με τις κουκούλες, περίπου 200-300 άτομα, είχαν αρχίσει να στήσουν (ανενόχλητοι) τα οδοφράγματα από τις 19:00 το απόγευμα. Κατά τις 22:00 άρχισαν να βρίζουν τους αστυνομικούς (γ… την Ελλάδα σας φώναζαν) και είχαν καφάσια με πέτρες, έριχναν κάτω με δύναμη πλάκες για να σπάσουν και να κάνουν τα κομμάτια «όπλα».

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις