Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Εξαπατούσε με τον Σταυρό στο χέρι! Απίστευτες αποκαλύψεις για τον μαϊμού γιατρό «Νίκο Κόντο»

ψευτογιατρός

Μέσα από μοναστήρια έβρισκε τα υποψήφια θύματά του ο «Νίκος Κόντος» που εξαπάτησε δεκάδες ασθενείς και τις οικογένειές τους. Έδωσε ματζούνι μέχρι και σε χειρουργό. Ανατριχιαστικές περιγραφές από τους γονείς των παιδιών που έχασαν την ζωή τους.

Αποκαλυπτικά για το ποιόν του ψευτογιατρού είναι τα όσα περιγράφονται στην πολυσέλιδη δικογραφία για τον άνθρωπο που εξαπάτησε και οδήγησε στον θάνατο συνανθρώπους του που έπασχαν από ανίατες ασθένειες.

Το σχέδιο το οποίο είχε στήσει και εφάρμοζε μπαίνοντας στο πετσί του ρόλου του γιατρού, ο άνθρωπος με το ψευδώνυμο «Νίκος Κόντος» ήταν σατανικό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνθρωπος που αλώνιζε τα μοναστήρια και εμφανιζόταν ως θεοσεβούμενος πατούσε στο θρησκευτικό συναίσθημα των ανθρώπων αυτών και με τα ματζούνια που τους έδινε τους οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στον θάνατο. Είχε φτάσει να εξαπατήσει και χειρουργό στον οποίο μάλιστα όπως θα διαβάσετε στο ρεπορτάζ του newsit.gr του είχε χορηγήσει στον ίδιο κάποια από τα ματζούνια του για να τον θεραπεύσει από δερματική πάθηση!

Ο 47χρονος είχε απλώσει τα πλοκάμια του παντού και εμφανιζόταν με πολλά πρόσωπα στα υποψήφια θύματα του. Δεν έπαιζε μόνο έναν ρόλο, αυτόν του γιατρού. Ήταν επίσης πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, και μεσίτης με άκρες στην Σαουδική Αραβία. Συστηνόταν ως γόνος εύπορων οικογενειών, ως ανιψιός πασίγνωστου εφοπλιστή. Το ίδιο και η σύζυγος του η οποία εμφανιζόταν είτε ως ανιψιά, είτε ως κόρη γνωστού εφοπλιστή.

Click4More «Νίκος Κόντος»: «Φάντασμα» ο ψευτογιατρός από το 2012 – Η αντίδρασή του όταν συνελήφθη

Έλεγε ότι είχε άκρες στην Αστυνομία, στο δικαστικό σώμα, μέλος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού – μάλιστα τους έδειχνε και την κάρτα μέλους του, στέλεχος σε αμερικανική επενδυτική εταιρεία, ενώ έλεγε ακόμα ότι είχε σχέσεις με τις Μονές Εσφιγμένου και Βατοπεδίου αλλά και με το Βατικανό.

Έταζε μεταθέσεις, και είχε μέχρι και εταιρεία με έδρα στην Σαουδική Αραβία, ενώ έλεγε ότι είχε σχέσεις με τον ίδιο τον Βασιλιά.

Βάζοντας μπροστά την Ελβετία τα θύματα τα οποία προσέγγιζε ήταν συνήθως άνθρωποι οι οποίοι έπασχαν από ανίατες ασθένειες, σοβαρά προβλήματα υγείας ή και χρόνια νοσήματα και κυρίως γονείς με ανήλικα παιδιά.

Τι τους έδινε

Τους έδινε ουσίες είτε σε υγρή μορφή, είτε σε σκόνη με οδηγίες χρήσης και συγκεκριμένη δοσολογία – κάποιες από αυτές περιείχαν κάνναβη. Ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί από που προμηθευόταν την συγκεκριμένη ουσία. Ωστόσο, τους έδινε και βότανα τα οποία αγόραζε από κατάστημα στο Πήλιο.

Μπαινόβγαινε ανενόχλητος σε κλινικές, ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα

Ο 47χρονος ζητούσε από τα θύματά του να κάνουν εξετάσεις σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα και τους συναντούσε είτε εκεί, είτε σε ιδιωτικές κλινικές της Αττικής, είτε σε ιδιωτικά ιατρεία, είτε σε καφετέριες και σε ξενοδοχεία.

Ο ψευτογιατρός «Νίκος Κοντός» είχε καταφέρει να εξαπατήσει εκτός από τα θύματα του και γιατρούς, υγειονομικό προσωπικό, ενώ είχε προσεγγίσει μέχρι και πρόεδρο Εφετών!

Ζητούσε να του στέλνουν τις εξετάσεις από τα Διαγνωστικά και μάλιστα εμφανιζόταν ως ο μοναδικός γιατρός στην Ελλάδα που αξιολογούσε τέτοιου είδους εξετάσεις.

Απαξίωνε όλους τους άλλους γιατρούς και δεν επιβεβαίωνε τις γνωματεύσεις από τις εξετάσεις.

Για να πείσει τα θύματα του, τους έδινε τις θεραπείες οι οποίες ισχυριζόταν ότι έρχονται από την Ελβετία σε ενέσιμη μορφή και μετά από δική του μεσολάβηση.

Εξαιτίας του γνωρίζουμε για τουλάχιστον 3 θανάτους

Δυο παιδιά, ένα κοριτσάκι 14 και ένα αγοράκι 16 ετών αλλά και ένας 76χρονος «έφυγαν» από την ζωή εξαιτίας του. Συνολικά 45 είναι μέχρι στιγμής τα θύματα του ενώ εκτιμάται ότι όταν θα δημοσιοποιηθούν οι φωτογραφίες και τα στοιχεία του τα θύματα μπορεί να είναι ακόμα περισσότερα.

Μέχρι και τον Μάιο του 2020 ο ψευτογιατρός συντόνιζε χειρουργικές επεμβάσεις χωρίς να συμμετέχει ο ίδιος και έκανε «διαγνώσεις».

Ανατριχιαστικά τα όσα περιγράφουν οι γονείς των δυο παιδιών

Στους γονείς του 16χρονου αγοριού με όγκο στον εγκέφαλο επί πέντε μήνες έδινε ματζούνια. Πριν τον γνωρίσουν το παιδί τους είχε υποβληθεί σε επέμβαση στην Γερμανία για όγκο στον εγκέφαλο και μετά από τις ενδεδειγμένες θεραπείες το παιδί υποτροπίασε. Οι γιατροί του προχώρησαν σε νέα θεραπεία με αποτέλεσμα η νόσος να φρενάρει. Και ενώ ήταν έτοιμοι να κάνουν νέα χειρουργική επέμβαση το παιδί παρουσίασε νέα υποτροπή.

Λίγο πριν τη νέα υποτροπή οι απελπισμένοι γονείς έμαθαν για τον ψευτογιατρό από έναν ηγούμενο στο Άγιο Όρος αλλά και από την κόρη άλλου θύματός του.

Τους τον παρουσίασαν ως έναν βαθιά θεοσεβούμενο άνθρωπο και σπουδαίο γιατρό με απίστευτες γνώσεις και εμπειρίες.

Τους συστήθηκε ως γιατρός παιδοχειρουργός, νευροχειρουργός παιδοογκολόγος, ερευνητής σπουδαίου ερευνητικού κέντρου της Ελβετίας. Τους έπεισε να κόψουν την θεραπεία και να μην κάνουν την χειρουργική επέμβαση και άρχισε να τους πουλάει ειδικά εξελιγμένα φάρμακα υποσχόμενος ότι το παιδί τους θα γίνει καλά.

Οι απελπισμένοι γονείς τον συναντούσαν ή του μιλούσαν στο τηλέφωνο και εκείνος μάλιστα συναντούσε το παιδί τους είτε σε καφέ ξενοδοχείου, είτε σε ιδιωτική κλινική.

Συνολικά οι γονείς του άτυχου αγοριού του έδωσαν 22.000 ευρώ μετρητά σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Το παιδί πέθανε τον Φεβρουάριο του 2017.

Την ίδια τακτική ακολουθούσε και με τους γονείς του 14χρονου κοριτσιού που του έδωσαν συνολικά 19.500 ευρώ. Το πιο ανατριχιαστικό είναι τους τον σύστησαν μέσω φιλικού τους προσώπου οι γονείς του 16χρονου αγοριού. Το 14χρονο κορίτσι πέθανε τον Οκτώβριο του 2017.

Στην δικογραφία περιλαμβάνονται σύμφωνα με πληροφορίες πλήθος μαρτυριών από θύματα του ψευτογιατρού όπως και της κόρης του 76χρονου στην οποία είπε το περίφημο «μη φοβού». Η γυναίκα αυτή του έδωσε 17.000 ευρώ.

Click4More «Μη φοβού» έλεγε στα θύματά του ο ψευτογιατρός – Έλεγε ότι γνώριζε και τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας

Αυτό που ψάχνουν οι αρχές είναι πως κατάφερνε αυτός ο άνθρωπος να κυκλοφορεί άνετα σε κλινικές και διαγνωστικά κέντρα και να πείθει επαγγελματίες της υγείας ότι είναι γιατρός.

Ο ψευτογιατρός είχε αναλάβει και πλήθος μοναχών που έπασχαν από ανίατες ασθένειες.

Τι είπε ο γιατρός που τον «ξεσκέπασε»

Ο άνθρωπος που κατάλαβε τον ψευτογιατρό, τον γνώρισε το 2017 μέσω συνεργάτη του. Ο άνθρωπος αυτός, είπε ότι ο Νίκος Κόντος του συστήθηκε ως νευροογκολόγος με έδρα στην Ελβετία με μητέρα νευροχειρουργό και πατέρα αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας και πως η σύζυγος του είναι ανιψιά ή κόρη εφοπλιστή.

Του είπε ότι έχει πολύ καλή σχέση με την Εκκλησία και ότι παρέχει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στα μοναστήρια.

Τον ρώτησε αν μπορεί να του στέλνει βαριά περιστατικά για να τα χειρουργεί. Ανυποψίαστος ο γιατρός δέχθηκε και έκανε 4 επεμβάσεις.

Ο ψευτογιατρός δεν συμμετείχε σε καμία από τις επεμβάσεις, ούτε και ήταν παρών στο χειρουργείο.

Ήταν όμως παρών στις επισκέψεις αλλά και στα εξιτήρια των ασθενών. Έπαιζε τόσο καλά τον ρόλο του που ο κανονικός γιατρός του είχε παραχωρήσει το γραφείο του για να βλέπει ασθενείς.

Όπως υποστήριξε μάλιστα, από την αρχή κάτι δεν του πήγαινε καλά και δεν πίστευε όλα όσα του έλεγε.

Μέχρι που είδε ότι εκτός από την ιατρική ορολογία που δεν ήξερε να χρησιμοποιεί δεν είχε ιδέα από την διαδικασία αποστείρωσης πριν από το χειρουργείο. Μέχρι την στιγμή που έπιασε με τα χέρια του το ιδρωμένο του πρόσωπο.

Για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του γιατρού ο Κόντος, τον έφερε σε επαφή με Πρόεδρο Εφετών με την οποία διατηρούσε στενή σχέση.

Του είχε τάξει την διεύθυνση νέας κλινική στην Γλυφάδα υπό την αιγίδα του Βατικανού και άλλα πολλά. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι ο θρασύτατος ψευτογιατρός έφτασε στο σημείο να δώσει τα ματζούνια του και στον γιατρό για έξι μήνες και χωρίς αντίτιμο για να θεραπευθεί από ατοπική δερματίτιδα από την οποία έπασχε! Επίσης του έδωσε και ενέσιμο «φάρμακο» για δύο μήνες, εξειδικευμένο και ειδικά φτιαγμένο για τον ίδιο μετά από ειδικές εξετάσεις στην Ελβετία.

Τι είδε στο σπίτι του ψευτογιατρού

Ο γιατρός περιέγραψε ως ανάκτορο την βίλα στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου σε ένα οικόπεδο 5 στρεμμάτων με πισίνα υπό κατασκευή, γήπεδο τένις, ενώ όπως είπε ο Κόντος, το ακίνητο το είχε αγοράσει έναντι 7,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις