Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Εξαρθρώθηκε η σπείρα που ξήλωνε ATM σε Λάρισα και Φθιώτιδα (pics)

Εξαρθρώθηκε η σπείρα που ξήλωνε ATM σε Λάρισα και Φθιώτιδα (pics)

Χειροπέδες της αστυνομίας στη σπείρα που «χτυπούσε» ρημάξει τα ΑΤΜ σε Φθιώτιδα και Λάρισα. Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία την Τρίτη (29.12.2020).

Η σπείρα είχε ορμητήριο οικισμό των Ρομά στην Ανθήλη. Οι άνδρες της ΕΛΑΣ συνέλαβαν το πρωί δύο άτομα ηλικίας 34 και 35 ετών, που φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση κλοπής ΑΤΜ από τον Αμπελώνα Λάρισας. Η υπόθεση ήρθε στο φως από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας που εξιχνίασε την υπόθεση κλοπής του ΑΤΜ της τράπεζας Πειραιώς στον Αμπελώνα, τον περασμένο Απρίλιο με λεία 10.000 ευρώ.

Πρωινές ώρες αστυνομικοί της ΥΑ Λάρισας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας και του Α.Τ. Τυρνάβου, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα σε καταυλισμούς Ρομά στην Ανθήλη και τον Τύρναβο, όπου συνελήφθησαν δύο ακόμη άτομα.

«Επιχείρηση» της αστυνομίας με συλλήψεις σε Λαμία και Λάρισα

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, οι τέσσερις συλληφθέντες τις πρωινές ώρες της 10ης Απριλίου 2020 με κλεμμένο αυτοκίνητο εμβόλισαν την είσοδο υποκαταστήματος τράπεζας και αφαίρεσαν ολόκληρο το ATM. Στη συνέχεια εγκατέλειψαν σε αγροτική περιοχή το κλεμμένο αυτοκίνητο και διέφυγαν προς τους καταυλισμούς στον Τύρναβο και την Ανθήλη με άλλα αυτοκίνητα.

Στην υπόθεση εμπλέκονται και δύο ακόμη άνδρες από την Ανθήλη, 34 και 25 ετών, οι οποίοι είναι έγκλειστοι στις Φυλακές Κορυδαλλού ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που είχε ρημάξει τα ΑΤΜ και τα χρηματοκιβώτια σε Φθιώτιδα, Θεσσαλία και αλλού και στη συνέχεια συνήθιζε να τα εξαφανίζει στο «Δέλτα» του Σπερχειού, σύμφωνα με το ογκωδέστατο κατηγορητήριο.

Από τη συγκεκριμένη σπείρα, έξι άτομα βρίσκονται σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας και άλλοι έξι είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Οι Ρομά οδηγήθηκαν αντίστοιχα στις Εισαγγελίες της Λαμίας και της Λάρισας, ενώ την προανάκριση έχει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας που ερευνά τη συμμετοχή τους σε συναφείς αξιόποινες πράξεις αλλά και τους συνεργούς τους στη συγκεκριμένη κλοπή.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις