Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα που είχε ξαφρίσει σπίτια σε όλη την Αττική

Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα που είχε ξαφρίσει σπίτια σε όλη την Αττική

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε σπείρα που έκανε συστηματικά διαρρήξεις και κλοπές από σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Μετά από οργανωμένη επιχείρηση που έγινε την Πέμπτη (03.12.2020) συνελήφθησαν πέντε άνδρες, ηλικίας 33, 22, 24, 40 και 28 ετών και 46χρονη γυναίκα, ως μέλη της οργάνωσης.

Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί 24 περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών από σπίτια  σε Κυψέλη, Εξάρχεια, Βύρωνα, Πετρούπολη, Νέα Σμύρνη, Νέο Κόσμο, Δάφνη, Γαλάτσι, Αλιμο, Παλιό Φάληρο, Καλλιθέα, Ζωγράφου Αμπελόκηποι, Ίλιον και Κηφισιά.

Τέσσερα μάλιστα μέλη της σπείρας ανήκαν στην ίδια οικογένεια, ενώ ο  33χρονος ήταν αρχηγός της. Το διάστημα που ήταν στη φυλακή η οργάνωση συνέχιζε υπό την καθοδήγησή του την εγκληματική της δραστηριότητα και ο ίδιος έπαιρνε μέρος από τα κέρδη.

Ιδιαίτερο ρόλο στη σπείρα είχε η 46χρονη γυναίκα, η οποία συγκέντρωνε τα έσοδα από τις ληστείες και ήταν φύλακας και διαχειρίστρια του κοινού ταμείου, που μόνο αυτή γνώριζε που είναι κρυμμένο.

Η σπείρα ήταν πολύ οργανωμένη στη διάρρηξη των κλειδαριών των οικιών, ενώ ήταν τέτοια η τεχνική τους αρτιότητα και τεχνογνωσία, που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν άφηναν κανένα εμφανές ίχνος παραβίασης.

Για να μπορούν να κινούνται με μεγαλύτερη άνεση είχαν και τσιλιαδόρους, ενώ πουλούσαν αμέσως τα κλοπιμαία  αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η οργάνωση διέθετε δικό της «ταμείο» για την κάλυψη των αναγκών της. Ο 33χρονος, ο 22χρονος και ο 24χρονος, που ήταν συγγενείς  συνεισέφεραν στο ταμείο χρήματα από τις διαρρήξεις, τα οποία έδιναν για να καλύπτουν τις ανάγκες τους αλλά και άλλα έξοδα της οργάνωσης, όπως τις ανάγκες των μελών της σπείρας που ήταν κρατούμενοι στη φυλακή.

 

Από τις έρευνες στα σπίτια και στα αυτοκίνητα των μελών της συμμορίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 35 χρυσές λίρες, κοσμήματα και ρολόγια, επώνυμα δερμάτινα είδη, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, πλήθος μουσικών οργάνων, πλήθος αλκοολούχων ποτών, πλήθος αποδείξεων μεταφοράς εμβασμάτων στο εξωτερικό συνολικού ποσού 90.000 ευρώ, πλήθος συναλλαγών με ενεχυροδανειστήρια, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, 4 επιχειρησιακά αυτοκίνητα και φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους -98- γραμμαρίων. 

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την δράση της σπείρας. 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις