Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Εξαρθρώθηκε σπείρα ανηλίκων που λήστευε πεζούς και οδηγούς με την απειλή ροτβάιλερ!

Εξαρθρώθηκε σπείρα ανηλίκων που λήστευε πεζούς και οδηγούς με την απειλή ροτβάιλερ!

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Αχαρνών, σπείρα νεαρών, κυρίως ανηλίκων, η οποία διέπραττε ληστείες σε βάρος πεζών και οδηγών αυτοκινήτων, στην περιοχή.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση, του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και αστυνομικών του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής, που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής στον καταυλισμό της Αγίας Σωτήρας στις Αχαρνές, συνελήφθησαν εννέα άτομα ηλικίας από 10 (!) έως 20 ετών, που αποτελούσαν τη σπείρα.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, κατά τον τελευταίο μήνα, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει σπείρα, η οποία δρούσε γύρω από τον καταυλισμό της Αγίας Σωτήρας και διέπραττε ληστείες σε βάρος διερχόμενων πεζών και οδηγών, τα αυτοκίνητα των οποίων προηγουμένως ακινητοποιούσαν.

Κατά τη διάπραξη των ληστειών, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν βία και να κτυπούν τα θύματά τους, προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα, τιμαλφή και κινητά τηλέφωνα.

Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις, τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο (!) ροτβάιλερ, που κατόπιν εντολής τους, επιτίθετο στα θύματά τους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις ληστειών.

Η τελευταία τους ληστεία έγινε σε βάρος ενός πυροσβέστη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Τέλος, να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής το ροτβάιλερ δεν έχει βρεθεί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις