Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε πελάτες τραπεζών – Πως δρούσαν και πως εντόπιζαν τα ανυποψίαστα θύματα

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε πελάτες τραπεζών – Πως δρούσαν και πως εντόπιζαν τα ανυποψίαστα θύματα

Σπείρα που διέπραττε κλοπές σε περιοχές των νοτίων και βορείων προαστίων, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Η σπείρα αποτελούταν από τρία άτομα ηλικίας 46, 40 και 36 ετών τα οποία συνελήφθησαν στη Γλυφάδα, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται επιπλέον δύο συνεργοί τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία η σπείρα δρούσε από τον Δεκέμβριο του 2018 με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, διαπράττοντας τις πρωινές και βραδινές ώρες, κλοπές από άτομα, τα οποία εντόπιζαν και στοχοποιούσαν σε υποκαταστήματα τραπεζών.

Ο τρόπος δράσης ήταν ο εξής. Τα μέλη της σπείρας μετέβαιναν σε υποκαταστήματα τραπεζών και εισέρχονταν σε αυτά παριστάνοντας τους πελάτες, προκειμένου να εντοπίσουν άτομα που πραγματοποιούσαν αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών.

Κατά την αποχώρησή των θυμάτων τους, ειδοποιούσαν τους συνεργούς τους, που περίμεναν έξω από τις τράπεζες και ακολουθούσαν τα θύματά τους χρησιμοποιώντας διάφορα οχήματα είτε ιδιοκτησίας τους είτε νοικιασμένα. Αμέσως μετά, χρησιμοποιώντας σουγιάδες και μεταλλικά σύρματα έσκαγαν τα ελαστικά των αυτοκινήτων που επέβαιναν τα θύματα και αφαιρούσαν τις τσάντες με τα χρηματικά ποσά, χωρίς εκείνοι να προλάβουν να αντιδράσουν.

Έως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί δεκατέσσερις περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών από οχήματα και μία περίπτωση ληστείας σε Γλυφάδα, Βούλα, Κορωπί, Ηλιούπολη και Κηφισιά. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, Ι.Χ αυτοκίνητο και διάφορα χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες, που το παρελθόν έχουν κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις