Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Εξαρθρώθηκε σπείρα που πουλούσε “μαϊμού” φιάλες υγραερίου γνωστών εταιρειών

Εξαρθρώθηκε σπείρα που πουλούσε “μαϊμού” φιάλες υγραερίου γνωστών εταιρειών

Παράνομο κύκλωμα που εμφιάλωνε, αποθήκευε και διακινούσε φιάλες υγραερίου, με τις φίρμες γνωστών εταιρειών εξαρθρώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία. Η σπείρα εκτελούσε τις απαραίτητες εργασίες σε δύο πλήρως οργανωμένες εγκαταστάσεις στην Ανατολική Αττική και στον Πειραιά.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες, ηλικίας 29, 38, 39 και 52 ετών. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 55χρονος, ο οποίος αναζητείται.

Την περασμένη Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017, κλιμάκια αστυνομικών της Οικονομικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή υπαλλήλων της Περιφέρειας, πραγματοποίησαν έρευνα στις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 688 φιάλες υγραερίου διαφόρων επωνυμιών, εξοπλισμοί εμφιάλωσης φιαλών υγραερίου, καθώς και πλήθος πλαστικών πωμάτων φιαλών και συρρικνωτικών.

Επιπλέον, από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν επιθεωρητές-εκπρόσωποι των εταιρειών υγραερίου, βεβαιώθηκε ότι μέρος των κατασχεθέντων βρισκόταν παράνομα στην κατοχή των συλληφθέντων ή ήταν πλαστό.

Και όπλα στην κατοχή τους

Επιπρόσθετα, σε έρευνα που έγινε σε κατάστημα του 29χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 67 φυσίγγια, διαμετρήματος 9mm, ενώ κατά τη διάρκεια της έρευνας μετέβη στο κατάστημα και συνελήφθη ο 52χρονος, καθώς διαπιστώθηκε η έκδοση εικονικού φορολογικού στοιχείου πώλησης, κατά την παράδοση φιαλών υγραερίου.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ για τις διοικητικές φορολογικές παραβάσεις που διαπιστώθηκαν, θα ενημερωθεί η αρμόδια ΔΟΥ.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις