Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Εξαρθρώθηκε συμμορία που έχει ρημάξει πολυτελείς κατοικίες στα νότια προάστια

Εξαρθρώθηκε συμμορία που έχει ρημάξει πολυτελείς κατοικίες στα νότια προάστια

Επικίνδυνη συμμορία ληστών που δρούσε σε περιοχές των νοτίων προαστίων της Αττικής κατάφερε να εξαρθρώσει η ΕΛ.ΑΣ έπειτα από επισταμένες έρευνες.

Συνελήφθησαν 3 άτομα 18, 22 και 42 ετών αντίστοιχα όλοι τους Ρομά οι οποίοι κατηγορούνται πως διέπραξαν το τελευταίο διάστημα τουλάχιστον 10 ληστείες και κλοπές σε ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών στα Καλύβια, την Βάρκιζα, την Βούλα και σε άλλες περιοχές στα νότια προάστια, κυκλοφορώντας μάλιστα με συγκεκριμένης μάρκας και χρώματος αυτοκίνητο.

Μάλιστα και σύμφωνα με την Αστυνομία, κάτοικος των Καλυβιών είχε επισημάνει το αυτοκίνητο και είχε κάνει σχετική ανάρτηση σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτυώσης για το “περίεργο μπλε αυτοκίνητο που εμπλέκεται σε ληστείες”.

Οι δράστες, είτε ειδοποιήθηκαν για την συγκεκριμένη ανάρτηση, είτε την διαπίστωσαν οι ίδιοι, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγες ημέρες να αλλάξουν το χρώμα του αυτοκινήτου σε γκρι από μπλε, ώστε να καλύψουν τα ίχνη τους. Τελικά δεν τα κατάφεραν, με αποτέλεσμα να συλληφθούν από τους Αστυνομικούς έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση που εξαπέλυσε η ΕΛ.ΑΣ στους καταυλισμούς του Ζεφυρίου και του Καματερού.

Μάλιστα ο ένας από τους κακοποιούς, την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης κινούνταν με το αυτοκίνητο που προαναφέραμε και προσπάθησε να εμβολίσει τους αστυνομικούς με αυτό, ευτυχώς χωρίς να τα καταφέρει.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κλοπιμαίων όπως ρολόγια και χρυσαφικά, ενώ το χρηματικό όφελος που αποκόμισαν από τις 10 ληστείες και κλοπές που πραγματοποίησαν σε πολυτελείς κατοικίες στα Νότια Προάστια, ανέρχεται σε 80.000 ευρώ.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις