Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Εξαρθρώθηκε τεράστιο κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών

κύκλωμα
Φωτογραφία Αρχείου Reuters

– Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια, σε συνεργασία με τη Europol και τη βρετανική αστυνομία
– Σε εξέλιξη η έρευνα για το αν μεταξύ των εκατοντάδων παράνομων μεταναστών “πέρασαν” και ύποπτοι τρομοκράτες
– Στην Ελλάδα η… “έδρα” του κυκλώματος, έχουν γίνει 20 συλλήψεις ήδη
– Έφτιαχναν 3.000 πλαστά έγγραφα το μήνα σε τρία υπερσύγχρονα εργαστήρια

Μια φάμπρικα που εκμεταλλευόταν τα όνειρα και τις ελπίδες πολλών αλλά ίσως να εξυπηρετούσε και τα σκοτεινά σχέδια άλλων. Ένα τεράστιο κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα προς την Ευρώπη εξάρθρωσε η Ασφάλεια.

Σε συνεργασία με τη Europol και τη Βρετανική Αστυνομία, η Ασφάλεια κατάφερε να περάσει χειροπέδες σε 20 μέλη του κυκλώματος.

Πρόκειται για μεγάλο κύκλωμα πλαστογράφησης εγγράφων και διακίνησης παράνομων μεταναστών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες έχουν διακινηθεί σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προορισμός τους κυρίως η Βρετανία και η Γερμανία.

Έρευνα και για ύποπτους τρομοκράτες

Οι αρχές εκφράζουν φόβους πως ίσως ανάμεσα στους εκατοντάδες παράνομους μετανάστες που πέρασαν από την Ελλάδα στην Ευρώπη, να είναι και τρομοκράτες. Γι’ αυτό και βρίσκεται σε εξέλιξη μια παράλληλη έρευνα.

Γίνεται σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος να εξακριβωθεί αν μεταξύ αυτών που διακινήθηκαν είναι και ύποπτοι τρομοκράτες και μέλη του Ισλαμικού Κράτους!

Η Ελλάδα το… κέντρο

Το “αρχηγείο” του κυκλώματος βρισκόταν στην Ελλάδα. Τα μέλη της σπείρας είχαν φτιάξει τρία υπερσύγχρονα εργαστήρια. Είχαν τη δυνατότητα να φτιάχνουν 20 με 25 έγγραφα όλων των τύπων την ημέρα. Δηλαδή, περίπου 3.000 έγγραφα το μήνα!

Η Ασφάλεια έχει ήδη συλλάβει 20 άτομα, μόνο στην Ελλάδα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις