Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Εξάρχεια: Ψάχνει κι άλλο πανίσχυρο διακινητή ναρκωτικών η ΕΛΑΣ

Εξάρχεια: Ψάχνει κι άλλο πανίσχυρο διακινητή ναρκωτικών η ΕΛΑΣ

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της αστυνομίας στα Εξάρχεια.
Πάνω από 150 κιλά χασίς “ξετρύπωσε” η Δίωξη Ναρκωτικών.
Αναζητούν πανίσχυρο διακινητή της περιοχής.
“Βλέπουν” σχέση του με την επίθεση στους Λιμενικούς.

Ακόμα μια επιχείρηση στα Εξάρχεια -την πολλοστή- πραγματοποίησαν οι άνδρες τις Δίωξης Ναρκωτικών για την εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος που διακινεί συστηματικά ναρκωτικά, τόσο στην Πλατεία Εξαρχείων, όσο και πέριξ αυτής.

Ωστόσο η αστυνομία φαίνεται πως αναζητά ακόμα έναν πανίσχυρο στην περιοχή διακινητή ναρκωτικών, που φαίνεται να σχετίζεται με την επίθεση στους Λιμενικούς στα Εξάρχεια!

Πρόκειται για την τρίτη επιχείρηση που πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ στα Εξάρχεια για το 2019, ενώ το 2018, μόνο η Δίωξη Ναρκωτικών είχε πραγματοποιήσει 8 επιχειρήσεις, για την εξάρθρωση κι άλλων “ναρκωκυκλωμάτων” στην περιοχή.

Πάνω από 150 κιλά χασίς και 11.000 ευρώ

Μάλιστα η νέα “συγκομιδή” των Αστυνομικών τις Δίωξης είναι πραγματικά εντυπωσιακή καθώς κατάφεραν, έπειτα από διαδοχικές εισβολές σε δυο διαμερίσματα, να κατάσχουν πάνω από 155 κιλά χασίς και 11.000 ευρώ σε μετρητά και τελικά να συλλάβουν τρεις Αλβανούς που φέρεται να έπαιζαν ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών όλο αυτό το διάστημα διερευνούσαν πληροφορίες, που είχαν φθάσει στην υπηρεσία τους, για κύκλωμα της Αλβανικής μαφίας που στην κυριολεξία έχει γεμίσει με χασίς τα Εξάρχεια και τις γύρω περιοχές.

Ειδικό κλιμάκιο της υπηρεσίας, εδώ και δυο εβδομάδες έκοβε βόλτες με την… ανάλογη περιβολή και το ανάλογο “ενδυματολογικό καμουφλάζ”, προκειμένου να εντοπίσουν και να παρακολουθήσουν τους ναρκέμπορους.

Αυτή η διακριτική, πλην όμως αποτελεσματική παρακολούθηση, έδωσε τα απαραίτητα αποτελέσματα καθώς οι αστυνομικοί βρήκαν τους χώρους που οι μαφιόζοι έκρυβαν τα ναρκωτικά, αλλά και τα υπαίθρια σημεία που είχαν “δεσμεύσει” στα Εξάρχεια, προκειμένου να διενεργούν την διακίνηση.

Συντονισμένη επιχείρηση σε 2 διαμερίσματα

Πάνοπλοι αστυνομικοί τις Δίωξης Ναρκωτικών τις Ασφάλειας Αττικής λοιπόν, συνεπικουρούμενοι από μονάδες των ΜΑΤ εισέβαλαν  σε δυο διαμερίσματα στην περιοχή, πραγματοποιώντας ελέγχους.

Όλα αυτά χωρίς να συναντήσουν καμία αντίσταση από τους θαμώνες της περιοχής, ακόμα και όταν πια οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν μεσημβρινές ώρες.

Τρεις συλλήψεις

Κατά την διάρκεια των ερευνών οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν πάνω από 150 κιλα χασίς, ενώ προσήγαγαν στην υπηρεσία τους πέντε άτομα όλοι Αλβανοί υπήκοοι.

Από αυτούς οι τρεις συνελήφθησαν καθώς προέκυψαν ισχυρά στοιχεία ενοχής, ενώ οι άλλοι δυο αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν είχαν σχέση με την υπόθεση.

Ο επόμενος “στόχος” και σχέση του με την επίθεση στους Λιμενικούς

Στο μεταξύ και σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της Ασφάλειας είναι ένας αλλοδαπός και συγκεκριμένα Αιγύπτιος, οποίος φέρεται να έχει αναπτύξει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα διακινήσης ναρκωτικών στην περιοχή και μάλιστα με “βαποράκια” τα οποία κυκλοφορούν οπλισμένα, προκειμένου να προστατεύουν τα πόστα τους.

Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες, από την ΕΛ.ΑΣ εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο, το σοβαρό περιστατικό που είχε σημειωθεί, με τον αφοπλισμό Λιμενικών που πραγματοποιούσαν έλεγχο σε κατειλημμένο οίκημα παρουσία αρμόδιου εισαγγελέα, να τον διέπραξε η ένοπλη ομάδα του συγκεκριμένου αλλοδαπού, οποίος έχει αναπτύξει αρχηγικό προφίλ στην περιοχή.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις