Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Εξάρχεια: Σφεντόνες με μεταλλικά σφαιρίδια και ναρκωτικά – Τι βρήκε η ΕΛ.ΑΣ.

Εξάρχεια

Από ναρκωτικά μέχρι αντισφυξιογόνες μάσκες, βεγγαλικά και σφεντόνες με 34 μεταλλικά σφαιρίδια βρήκαν οι αστυνομικοί στη νέα επιχείρηση «σκούπα» που έκαναν τα ξημερώματα της Πέμπτης (18.04.2019) στα Εξάρχεια.

Η επιχείρηση στα Εξάρχεια (όπως και πριν από μια εβδομάδα) ξεκίνησε… αξημέρωτα, με ισχυρές δυνάμεις από πολλά τμήματα να κάνουν έφοδο σε δυο υπό κατάληψη κτίρια αλλά και σε ένα διαμέρισμα.

Τα υπό κατάληψη κτίρια βρίσκονταν στη Ζωοδόχου Πηγής και στη Μπουμπουλίνας και το διαμέρισμα, όπου βρέθηκαν ναρκωτικά, στην Εμμανουήλ Μπενάκη, κοντά στο Λόφο του Στρέφη.

Στο κτίριο της Ζωοδόχου Πηγής, οι αστυνομικοί βρήκαν δυο αντιασφυξιογόνες μάσκες, δυο βεγγαλικά, ένα καπνογόνο και σφεντόνες με 34 μεταλλικά σφαιρίδια. Στην ίδια κατάληψη συνελήφθησαν δυο γυναίκες, μια Ιταλίδα και μια Γαλλίδα, οι οποίες δεν έχουν σχέση με τα ευρήματα. Συνελήφθησαν για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Στο κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας βρέθηκαν 68 άτομα, κυρίως από τη Συρία, το Αφγανιστάν, την Αλγερία και το Μαρόκο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται κυρίως για πρόσφυγες, ανάμεσά τους οικογένειες με παιδιά, που έχουν πάρει άσυλο στην Ελλάδα και είναι δηλωμένοι σε δομές. Αυτό εξετάζει η αστυνομία είναι ποιοι οδήγησαν τους ανθρώπους αυτούς στη συγκεκριμένη κατάληψη, απομακρύνοντάς τους από τις δομές. Όσοι από τους προσαχθέντες δεν έχουν άσυλο, θα επαναπροωθηθούν στη χώρα τους. Οι 68 οδηγήθηκαν στη διεύθυνση Αλλοδαπών.

Τα ναρκωτικά και ο… παλιός γνωστός

Στο διαμέρισμα της Εμμανουήλ Μπενάκη, η αστυνομία συνέλαβε έναν 52χρονο, ο οποίος αποδείχθηκε… παλιός γνώριμος των αρχών καθώς κάνει συστηματικά διακίνηση ναρκωτικών στα Εξάρχεια.

Από την έρευνα τόσο στο διαμέρισμά του όσο και σε ένα άλλο στην ίδια πολυκατοικία, το οποίο χρησιμοποιούνταν ως «καβάτζα» για την αποθήκευση των ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ακατέργαστη κάνναβη  βάρους -1- κιλού και -435- γραμμαρίων,
κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα) βάρους -35- γραμμαρίων,
μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης,
εννέα χαρτάκια εμποτισμένα με LSD,
δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
εξοπλισμός εργαστηρίου καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης (μετασχηματιστής, λάμπα, τμήμα εξαερισμού, τρία καλώδια, πλήθος νάιλον συσκευασιών)
τέσσερα πλαστικά δοχεία με υγρό λίπασμα,
πλαστικό δοχείο με υγρό ρύθμισης όξινου PH,
δυο συσκευές κινητής τηλεφωνίας και
χειρόγραφες σημειώσεις

Εικόνες από τα ευρήματα

Σε βάρος του 52χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις