Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Εξάρχεια: Τέσσερις συλλήψεις για την κατάληψη

συλλήψεις Καλλιδρομίου κατάληψη κτίριο

Τέσσερις συλλήψεις έγιναν, τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, κατά τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (26.11.2017) στα Εξάρχεια. Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε, όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το newsit.gr, για την εκκένωση κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη στην οδό Καλλιδρομίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές, από τις 4 συλλήψεις, η μία αφορά ένα άτομο που έχει κατηγορηθεί για συνεργασία με τρομοκρατική οργάνωση.

συλλήψεις Καλλιδρομίου κατάληψη κτίριο

Μεγάλη επιχείρηση στα Εξάρχεια – Εκκενώνεται κτίριο υπό κατάληψη στην Καλλιδρομίου

συλλήψεις Καλλιδρομίου κατάληψη κτίριο συλλήψεις Καλλιδρομίου κατάληψη κτίριο

Στην επιχείρηση συμμετείχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, από άνδρες των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ και της Άμεσης Δράσης.

Η μεγάλη επιχείρηση

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής (26.11.2017) η οδός Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια γέμισε αστυνομικούς. Άνδρες των ΜΑΤ, της Ασφάλειας, της ΟΠΚΕ, της ΔΙΑΣ και της Άμεσης Δράσης συμμετέχουν στην επιχείρηση.

συλλήψεις Καλλιδρομίου κατάληψη κτίριο συλλήψεις Καλλιδρομίου κατάληψη κτίριο συλλήψεις Καλλιδρομίου κατάληψη κτίριο συλλήψεις Καλλιδρομίου κατάληψη κτίριο συλλήψεις Καλλιδρομίου κατάληψη κτίριο συλλήψεις Καλλιδρομίου κατάληψη κτίριο

Στόχος, η εκκένωση κτιρίου που τελεί υπό κατάληψη. Οι αστυνομικοί μπήκαν στο κτίριο της κατάληψης Gare και προχώρησαν σε προσαγωγές. Οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων. Από τις προσαγωγές οι τέσσερις έγιναν συλλήψεις.

Πρωτοστάτησαν στην κατάληψη στο Πολυτεχνείο

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη της κατάληψης στο κτίριο της Καλλιδρομίου είχαν πρωτοστατήσει και στην κατάληψη στο Πολυτεχνείο.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν ξεκινήσουν οι τριήμεροι εορτασμοί για την επέτειο από την εξέγερση του ’73, ομάδα αντιεξουσιαστών έκανε κατάληψη στο Πολυτεχνείο και απέτρεψε, για πρώτη φορά από την πτώση της Χούντας, να ανοίξουν οι πύλες του Ιδρύματος τρεις μέρες πριν τη 17η Νοέμβρη.

Ψάχνουν τους δράστες της επίθεσης στη Νατάσα Τσουκαλά

Παράλληλα με την εκκένωση της κατάληψης στην Καλλιδρομίου, γίνεται και άλλη μια έρευνα. Οι αστυνομικοί ερευνούν μήπως βρουν στοιχεία που θα οδηγήσουν στους δράστες του τραυματισμού της δικηγόρου Νατάσας Τσουκαλά.

συλλήψεις Καλλιδρομίου κατάληψη κτίριο συλλήψεις Καλλιδρομίου κατάληψη κτίριο

Η δικηγόρος επέστρεφε σπίτι της από το γραφείο της το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου. Βρέθηκε εν μέσω των επεισοδίων και ναυτική φωτοβολίδα που έριξαν κουκουλοφόροι, καρφώθηκε στο γόνατό της, τραυματίζοντάς την σοβαρά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις