Τετάρτη, 22 Μαΐ
22oC Αθήνα

Έξι τόνοι κάνναβη και… απολογία για τους έξι την Δευτέρα

κάνναβη

Την Δευτέρα η απολογία των έξι μελών του πληρώματος του ρυμουλκού που μετέφερε 6 τόνους κάνναβη! Ποιοι είναι οι κατηγορούμενοι.

Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, έλαβαν από την ανακρίτρια Πειραιά, τα έξι μέλη του πληρώματος του ρυμουλκού πλοίου «ANDREAS» που εντοπίστηκε νότια της Κρήτης, να μεταφέρει κάνναβη. Συγκεκριμένα έξι τόνους, εκατόν εβδομήντα επτά κιλά και οκτακόσια γραμμάρια (6.177,800) κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) συνολικής αξίας 70 εκατ. ευρώ.

Ποιοι μετέφεραν την κάνναβη

Πρόκειται για 6 Σύρους, που οδηγήθηκαν σήμερα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στα δικαστήρια Πειραιά και οδηγήθηκαν σε εισαγγελέα και ανακριτή.

Η κατηγορία που απαγγέλθηκε και στους έξι, είναι παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, από δράστες που ενεργούν στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης κατά επάγγελμα, συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης που επιδιώκει την τέλεση κακουργημάτων, που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία για τα ναρκωτικά.

κάνναβη

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ποσότητα που εντοπίστηκε στο συγκεκριμένο ρυμουλκό φέρεται να είναι μία από τις μεγαλύτερες που έχει εντοπίσει η ελληνική ακτοφυλακή στη διάρκεια επιχειρήσεων.

Το σκάφος, με σημαία Τανζανίας, είχε αναχωρήσει από το λιμάνι της Λαττάκειας με προορισμό τη Μάλτα. Οι έξι Σύροι είχαν αναφέρει ότι το ρυμουλκό θα πήγαινε σε ναυπηγείο της Μάλτας για επισκευαστικές εργασίας.

Το «ANDREAS» ακινητοποιήθηκε μετά από μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, στην οποία συμμετείχαν και στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ), στη θαλάσσια περιοχή, 50 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Eurokinissi

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις