Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Εξιχνιάστηκε το «χρυσό» ριφιφί στο Ψυχικό – Είχαν αδειάσει θυρίδες

Εξιχνιάστηκε το «χρυσό» ριφιφί στο Ψυχικό – Είχαν αδειάσει θυρίδες

Ένα μυστήριο μηνών, το ριφιφί σε θυρίδες τράπεζας στο Ψυχικό, βρήκε τη λύση του. Έχει ήδη συλληφθεί ένας 58χρονος Έλληνας, γνωστός στους κοσμικούς κύκλους καθώς είναι σύζυγος γνωστής αισθητικού, ο οποίος, όπως πρώτο σας είχε ενημερώσει το newsit.gr, είχε νοικιάσει θυρίδα στην ίδια τράπεζα προκειμένου εκεί να κρύψει τα κλοπιμαία και να τα “βγάζει” λίγα λίγα! 

Οι αρχές έφτασαν στη σύλληψή του μέσα από τα βίντεο των επισκέψεων στην τράπεζα στο Ψυχικό και από τον πιθανό χρόνο του ριφιφί. Στο σημείο της διάρρηξης βρέθηκε και το DNA του, γεγονός που τον πρόδωσε και οδήγησε αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής να του περάσουν σήμερα (24.03.2021) χειροπέδες για τη διάπραξη τεσσάρων διαρρήξεων και μίας απόπειρας διάρρηξης σε θυρίδες. 

Το ριφιφί σε γνωστή τράπεζα στο Ψυχικό είχε αποκαλυφθεί τον περασμένο Νοέμβριο, όταν μια από τις ιδιοκτήτριες των θυρίδων που είχαν “ανοιχτεί” βρέθηκε αντιμέτωπη με την κλοπή μαμούθ.  

Click4more Ψυχικό: «Δεν με πίστεψαν στην τράπεζα» – Τι λέει θύμα της ληστείας των θυρίδων

Ο 58χρονος που έχει συλληφθεί αλλά δεν έχει ομολογήσει, είχε νοικιάσει, νόμιμα και με τα στοιχεία του, μια θυρίδα, στην ίδια τράπεζα. Σκοπός του ήταν να βάλει εκεί τα κλοπιμαία και μετά σε κάθε του επίσκεψη να “βγάζει” τα κοσμήματα χωρίς κανείς να τον καταλάβει και να αντιληφθεί το παραμικρό. 

Όταν οι έρευνες κατέληξαν στο πρόσωπό του, ελέγχθηκε και η δική του θυρίδα, ενώ σε μια από εκείνες που είχαν διαρρηχθεί, βρέθηκε το DNA του… Ο 58χρονος, που είχε απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν για κλοπές και διαρρήξεις, δεν αποκλείεται να είχε συνεργό και πληροφόρηση εκ των έσω, αφού τώρα ερευνάται πως γνώριζε ποιες θυρίδες να διαρρήξει και τι περιείχαν αυτές. 

Πως εξιχνιάστηκε το ριφιφί με λεία 5 εκατ. ευρώ

Το μεγάλο ριφιφί στην τράπεζα στο Ψυχικό είχε αποκαλυφθεί τον περασμένο Νοέμβριο. Αποκαλύφθηκε όταν μια από τις ιδιοκτήτριες θυρίδων διαπίστωσε ότι την είχαν κλέψει.

Οι πολύμηνες έρευνες με ανάλυση των δεδομένων και συνδυαστική μελέτη των όσων είχαν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας, της επισκεψιμότητας της τράπεζας, του είδους και του περιεχομένου των διερρηγμένων θυρίδων και του πιθανού χρόνου διάπραξης των κλοπών, οδήγησαν στη σημερινή (24.03.2021) εξέλιξη. 

Σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης διαδραμάτισε και η εξειδικευμένη αυτοψία και διερεύνηση του χώρου των θυρίδων από ειδικά κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε μια από τις θυρίδες που είχαν διαρρηχθεί, βρέθηκε DNA του 58χρονου, ο οποίος είναι σεσημασμένος για κλοπές και διαρρήξεις και μοιραία οι αρχές έφτασαν στην ταυτοποίησή του.   

Έρευνες έγιναν και στο κέντρο αισθητικής που διατηρεί η σύζυγος του 58χρονου στο Χαλάνρι

Από τη στιγμή που βρέθηκε και ταυτοποιήθηκε το DNA του, οι εξελίξεις πήραν το… δρόμο τους.

Στις έρευνες στο σπίτι, το μαγαζί και στη θυρίδα που διατηρούσε στο ίδιο υποκατάστημα της τράπεζας που είχε κλέψει, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

κλειδί θυρίδας και ρολόι χειρός μεγάλης αξίας,

κινητό τηλέφωνο,

2 αναδιπλούμενα μαχαίρια και 7 κατσαβίδια, καθώς και

680 ευρώ, πλήθος εγγράφων, αποδείξεων και παραστατικών τραπεζών, 

Ο 58χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν, μεταξύ άλλων για αδικήματα όπως κλοπές, απάτες, υπεξαίρεση, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες με υπολογιστές.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και απείθεια οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.  

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις