Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκτός φυλακής ξανά ο Δημήτρης Κουφοντίνας – Οργή από την Τουρκία

Εκτός φυλακής ξανά ο Δημήτρης Κουφοντίνας – Οργή από την Τουρκία
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πήρε νέα άδεια από τις αγροτικές φυλακές του Βόλου όπου κρατείται και θα κάνει Πρωτοχρονιά στο σπίτι του στον Βαρνάβα. Ο καταδικασμένος “Λουκάς” της 17 Νοέμβρη εξασφάλισε 4ημερη άδεια, η οποία με τις δυο μέρες οδοιπορικά, επεκτείνεται στις έξι μέρες.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας αναχώρησε από το Βόλο το πρωί της Παρασκευής και τις ημέρες που θα μείνει εκτός φυλακής, θα πρέπει να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Η νέα άδεια που παίρνει από τις φυλακές ο “Λουκάς” της 17 Νοέμβρη προκάλεσε ξανά αντιδράσεις. Τόσο από εκείνους που έχασαν δικούς ανθρώπους από τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης αλλά και από την Τουρκία, διπλωμάτες της οποίας έχουν πέσει νεκροί από πυρά μελών της 17Ν.

Ήδη, η Τουρκία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την απόφαση των ελληνικών αρχών «να δώσουν για άλλη μια φορά πολυήμερη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ένα καταδικασμένο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη», αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Επαναλαμβάνουμε ότι η άδεια σε έναν καταδικασμένο τρομοκράτη που αφαίρεσε τις ζωές Τούρκων διπλωματών είναι ασέβεια στη μνήμη τους και προς τις οικογένειές τους. Αποτελεί επίσης απαράδεκτη πράξη, που δεν συνάδει με την ιδέα της δικαιοσύνης και της μάχης κατά της τρομοκρατίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις