Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ελεύθερος με όρους ο 63χρονος που έστελνε απειλητικά μηνύματα στην Παπακώστα

Ελεύθερος με όρους ο 63χρονος που έστελνε απειλητικά μηνύματα στην Παπακώστα

Ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ο 63χρόνος που έστελνε απειλητικά μηνύματα στη Κατερίνα Παπακώστα. Αρνήθηκε την κατηγορία, παραδέχθηκε τα μηνύματα.

Αρνήθηκε την κατηγορία ο 63χρονος, άνεργος, ναυτικός ο οποίος φέρεται να έστελνε απειλητικά μηνύματα στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, ενόψει της ψηφοφορίας για τη συμφωνία των Πρεσπών. Σήμερα ο 63χρόνος βρέθηκε ενώπιον του 17ου ανακριτή, απολογήθηκε για την υπόθεση και αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ο 63χρονος συνοδευόταν από συγγενείς και φίλους, ενώ, παρούσα προς συμπαράσταση στα δικαστήρια ήταν και η πρώην βουλευτής Ραχήλ Μακρή.

Μπορεί στην απολογία του ο 63χρόνος να αρνήθηκε  την κατηγορία της απειλής βίας κατά του πολιτικού Σώματος, της Κυβέρνησης, της Βουλής, αποδέχθηκε ωστόσο ότι έστειλε δύο μηνύματα στο κινητό της υφυπουργού τα οποία ανέφεραν «Έρχεται Γουδί» και «Η Μακεδονία δεν πωλείται». Μάλιστα, κατά την απολογία του ζήτησε να δοθεί συμπληρωματική κατάθεση από την Αικ. Παπακώστα. Σχετικά με τα μηνύματα ανέφερε ότι «η φράση «Έρχεται Γουδί» ειναι μια ρητορική φράση η οποία παραπέμπει σε απόδοση νομικών ευθυνών και μάλιστα για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ειπωθεί στην ελληνική Βουλή από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε βάρος του οποίου πρέπει να ασκηθεί άμεσα ποινική διπωξη σε ενδεχόμενο δικής μου παραπομπής». Παράλληλα, πρόσθεσε πως «ουδεμία απειλή άσκησης βίας από εμένα προς τη μηνύτρια υφίσταται, αλλά μια έκφραση ρητορικής προσωπικής απόψεως».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 63χρονος στις 13 Ιανουαρίου 2019 απέστειλε από το κινητό του τηλέφωνο προς το κινητό της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη και ανεξάρτητου βουλευτή, Αικατερίνης Παπακώστα, δυο μηνύματα με το περιεχόμενο «Έρχεται Γουδί» και «Η Μακεδονία δεν πωλείται», ενόψει της επερχόμενης ψηφοφορίας στη Βουλή για την κύρωση ή μη της συμφωνίας των Πρεσπών για τη νέα ονομασία της ΠΓΔΜ με σκοπό να της επιβάλει να ψηφίσει κατά της συμφωνίας αυτής, πράξη που ανάγεται στα καθήκοντά της ως μέλους της ελληνικής Κυβέρνησης και μέλους της Βουλής. Παράλληλα, φέρεται να απείλησε την εν λόγω βουλευτή με πράξεις βίας με τη φράση «Έρχεται Γουδί» που κατά το κατηγορητήρια παραπέμπει ευθέως έστω και μεταφορικά στην τιμωρία των πρωταιτίων της μικρασιατικής καταστροφής και της εκτέλεσης των έξι στρατιωτικών κατόπιν δίκης.

Κατά την έξοδό του από το ανακριτικό γραφείο, ο 63χρονος δήλωσε πως για τον οποίο για τον ίδιο η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί εθνική καταστροφή, επισημαίνοντας: «Σαφώς θα συνεχίσω να στέλνω τη θέση μου, χωρίς να στέλνω μηνύματα».

Οι συνήγοροί του, Γιώργος Ράπτης και Ιωνάθαν Κωνσταντίνου, ανέφεραν με τη σειρά τους: «Ο εντολέας μου εξέφρασε μια γνώμη… Ουδέποτε ασκήθηκε βία ή αποπειράθηκε βία. Δεν υπάρχει καμία σχέση με οργανωμένο ή μη σχέδιο, όπως υποστηρίζουν βουλευτές. Η δημοκρατία δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται».

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις