Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ελεύθερος ο αστυνομικός για την συμπλοκή στη Κάτω Κηφισιά!

δραπέτες
Φωτογραφίες από: Eurokinissi

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξαν οι εισαγγελικές αρχές για το περιστατικό με πυροβολισμούς στη Κάτω Κηφισιά στο οποίο ενεπλάκη ένας αστυνομικός και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός 42χρόνου Ρομά.

Το απόγευμα της Πέμπτης, 17.01.2019, ο αστυνομικός οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Αθανάσιο Πλεύρη, ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος καθώς οι εισαγγελικές αρχές δεν άσκησαν ποινική δίωξη σε βάρος του για τους πυροβολισμούς στην Κάτω Κηφισιά.

Οι εξελίξεις για τους πυροβολισμούς στην Κάτω Κηφισιά

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος κρίθηκε ότι τα στοιχεία σε βάρος του αστυνομικού είναι ελλειπή και η υπόθεση χρήζει περαιτέρω έρευνας.

Ο αστυνομικός όπως δήλωσε ο δικηγόρος του αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός υποστηρίζει πως δεν πυροβόλησε απευθείας το θύμα, αλλά πως έγινε συμπλοκή μεταξύ του ίδιου και των δύο ατόμων που είδε να μπαίνουν σε ένα αυτοκίνητο με μια 82χρονη γυναίκα και νόμισε πως συμβαίνει κάτι περίεργο.

Ωστόσο, όταν ζήτησε από τους δύο άνδρες να τους κάνει έλεγχο, εκείνοι αρνήθηκαν και, τότε, είδε τον οδηγό να βγάζει όπλο, τον έσπρωξε κατευθείαν και ακολούθησε συμπλοκή με πυροβολισμούς.

Ο αστυνομικός υποστηρίζει πως ήθελε να πυροβολήσει στον αέρα για εκφοβισμό.

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις