Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Ελεύθερος τελικά ο αστυνομικός που χτύπησε φωτορεπόρτερ

Ελεύθερος τελικά ο αστυνομικός που χτύπησε φωτορεπόρτερ

Η Τατιάνα Μπόλαρη ήταν μία από τους φωτορεπόρτερ και τους δημοσιογράφους που έπεσαν θύματα της αστυνομικής βίας κατά τα επεισόδια της Τρίτης στο Σύνταγμα.

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε το απόγευμα ο αστυνομικός, μέλος των ΜΑΤ, που συνελήφθη για την επίθεση σε βάρος της φωτορεπόρτερ Τατιάνας Μπόλαρη, χθες, κατά την διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας. Ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος με εντολή του Εισαγγελέα, προκειμένου να διενεργηθεί έρευνα από πταισματοδίκη για τα περιστατικά που συνέβησαν. 

Οι φωτογραφίες του ανταποκριτή του Reuters, Γιάννη Μπεχράκη που δείχνουν τον άνδρα των ειδικών δυνάμεων την ώρα που την χτυπάει έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Σύμφωνα με την εντολή του Εισαγγελέα, ο πταισματοδίκης θα διαπιστώσει αν από τον αστυνομικό διαπράχθηκαν τα αδικήματα της εξύβρισης και της απειλής σε βάρος της φωτορεπόρτερ αλλά και αυτό της σωματικής βλάβης ,εφόσον προσκομιστεί σχετική ιατροδικαστική εξέταση.

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος δήλωσε πως θα κινηθεί νομικά εναντίον των αστυνομικών που απρόκλητα επιτέθηκαν σε συναδέλφους τους. Την ίδια ώρα, διατάχθηκε χθες από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διοικητική έρευνα και διενεργείται ποινική προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Η φωτορεπόρτερ – που έχει υποβάλει με συναδέλφους της μήνυση για το επεισόδιο – υποστηρίζει πως ο εν λόγω αστυνομικός την εξύβρισε χυδαία και την χτύπησε παρουσία άλλων συναδέλφων του αλλά και παρουσία δικών της συναδέλφων, που φωτογράφισαν την όλη σκηνή.

Διαβάστε όλο το χρονικό των επεισοδίων με ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ του NewsIt

Διαβάστε επίσης: Φωτογραφίες ντοκουμέντο από τα άγρια επεισόδια στο Σύνταγμα

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε