Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Έλιωναν τον χρυσό σε χυτήριο στα δυτικά προάστια – Σάλος με την εμπλοκή του γνωστού ενεχυροδανειστή

Έλιωναν τον χρυσό σε χυτήριο στα δυτικά προάστια – Σάλος με την εμπλοκή του γνωστού ενεχυροδανειστή

Ολόκληρο χυτήριο για να λιώνουν τον χρυσό που έκλεβαν είχαν στήσει τα μέλη του κυκλώματος που έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας και στο οποίο κατηγορείται ότι εμπλέκεται και ο πασίγνωστος ενεχυροδανειστής.

Ο γνωστός σε όλη την Ελλάδα ενεχυροδανειστής και τα υπόλοιπα μέλη των δυο κυκλωμάτων που συνεργάζονταν μεταξύ τους φαίνεται ότι είχαν ρημάξει σπίτια και κοσμηματοπωλεία. Άρπαζαν τον χρυσό, τον έλιωναν σε χυτήριο που είχαν στα δυτικά προάστια της Αθήνας και στη συνέχεια τον έστελναν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr οι αστυνομικοί συνέλαβαν τα μέλη δυο κυκλωμάτων που το ένα αποτελούνταν από κλεπταποδόχους και το δεύτερο από ληστές και διαρρήκτες.
Ουσιαστικά οι αστυνομικοί συνέχισαν την έρευνα μετά την εξάρθρωση του μεγάλου κυκλώματος των Ρομά το 2016.

Από τότε είχε φανεί ότι υπάρχει ένα τεράστιο κύκλωμα κλεπταποδόχων που συνεργάζεται με άτομα του κοινού ποινικού δικαίου και κάνει λαθρεμπόριο χρυσού.
Οι αστυνομικοί άρχισαν σιγά, σιγά να καταλαβαίνουν τη δομή του κυκλώματος. Ζήτησαν και την άρση απορρήτου των επικοινωνιών και έτσι κατάφεραν να δουν πως λειτουργούσε το κύκλωμα.
Η μια ομάδα, αποτελούμενη από ποινικούς, αναλάμβανε ληστείες και κλοπές σε σπίτια και καταστήματα.
Στη συνέχεια τα κλοπιμαία παραδίδονταν στους κλεπταποδόχους, άτομα υπεράνω υποψίας, όπως ο γνωστός ενεχυροδανειστής οι οποίοι αναλάμβαναν να τα εξαφανίσουν λιώνοντάς τα σε χυτήριο.
Οι πλάκες χρυσού ύστερα παραδίδονταν σε άλλα άτομα που αναλάμβαναν τη μεταφορά τους στην Τουρκία.


Ενδιάμεσοι για τη μεταφορά και πώληση των πολύτιμων μετάλλων στην Τουρκία ήταν ένας Τουρκοαρμένιος και ένας Σύρος.
Τα κυκλώματα είχαν καταφέρει να θησαυρίσουν. Είναι ενδεικτικό ότι στα σπίτια και σε “καβάντζες” των μελών του κυκλώματος βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες από πλάκες χρυσού, αλλά και κούτες με χρυσαφικά που είχαν κλαπεί από σπίτια και χρυσοχοΐα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι “πλούσιο υλικό” έχει εντοπιστεί και στην κατοχή του γνωστού ενεχυροδανειστή.

Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις