Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Βίντεο ντοκουμέντο από τη ληστεία στο Χολαργό

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Βίντεο ντοκουμέντο από τη ληστεία στο Χολαργό

Η στιγμή που… όλα πήγαν στραβά για τους ληστές του πρακτορείου τυχερών παιχνιδιών στο Χολαργό. Τους δυο άνδρες που όπως προέκυψε από τις έρευνες της αντιτρομοκρατικής εμπλέκονται με την «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Η ληστεία στο Χολαργό, το βράδυ της 21η Οκτωβρίου και κυρίως ο κάλυκας με τα ίχνη αίματος πάνω του, ήταν που οδήγησε την Αντιτρομοκρατική στη μεγάλη επιχείρηση στην Αττική με στόχο την εξάρθρωση της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Click4more: Είχαν στα… σκαριά μεγάλο χτύπημα κατά αστυνομικών – Τα σενάρια για την Επαναστατική Αυτοάμυνα – Τα λάθη και οι παλιοί γνώριμοι

Στο video που βλέπει το φως της δημοσιότητας μέσω του protothema.gr, έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας η στιγμή που το καλάσνικοφ των δραστών εκπυρσοκροτεί και τραυματίζει στο γόνατο τον έναν εκ των ληστών, τον 46χρονο σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Είναι η στιγμή που οι δυο άνδρες, ο 46χρονος και ο 41χρονος που έχει συλληφθεί, βγαίνουν από το πρακτορείο. Ο 41χρονος κρατά το καλάσνικοφ στο δεξί του χέρι. Καθώς βγαίνουν από το κατάστημα, τον ακολουθεί ο συνεργός του.

Ενώ ο 41χρονος βγαίνει από την πόρτα, προσπαθεί να δώσει το όπλο στον 46χρονο, αλλά τα χέρια τους χτυπάνε (!), το όπλο εκπυρσοκροτεί και τραυματίζει τον καταζητούμενο στο γόνατο! Στο video φαίνεται επίσης η στιγμή που «σπάει» η τζαμαρία.

Κουτσαίνοντας, ο δεύτερος ληστής ακολουθεί τον συνεργό του, επιβιβάζονται στη μηχανή τους και απομακρύνονται από το σημείο.

Δείτε το video

Η ληστεία στο Χολαργό και ο κάλυκας που άφησαν πίσω οι ληστές, οδήγησαν την Αντιτρομοκρατική έως τη γιάφκα της οργάνωσης, λίγα μέτρα μακριά. Εκεί βρέθηκε το οπλοστάσιο της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας», το οποίο είχε πρόσφατα μεταφερθεί από την πρώτη γιάφκα, στην Κυψέλη.

Αυτόπτης μάρτυρας είχε περιγράψει τη στιγμή της ληστείας, το βράδυ της 21η Νοεμβρίου. Όπως δήλωσε, όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά, με τους δράστες να φτάνουν με μια μαύρη μηχανή, να βγάζουν από τον σάκο ένα καλάσνικοφ και να ληστεύουν το πρακτορείο.

Το όπλο που χρησιμοποίησαν ταυτοποιήθηκε ανάμεσα σε εκείνα που βρέθηκαν στη γιάφκα.

Δείτε τη μαρτυρία

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις